Τα νέα iPhones είναι πλέον επισήμως εδώ και ξεκάθαρα είναι η πιο ακριβή σειρά που έχει διαθέσει η Apple. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα τα iPhones έχουν τις καλύτερες τιμές παγκοσμίως, ενώ στην Ευρώπη, εμείς ως καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουμε σχεδόν 890 ευρώ για το iPhone XR, την ίδια στιγμή που αυτό κοστίζει μόλις 750 δολάρια στις ΗΠΑ (και μετατρέψτε τα 750 δολάρια σε ευρώ να δείτε πόσο φθηνά είναι).

Δείτε τους πίνακες που έχουμε συμπεριλάβει παρακάτω. Και διαπιστώσετε και εσείς τη μεγάλη διαφορά στις τιμές.

Αλλά γιατί εμείς εδώ στην Ευρώπη έχουμε να πληρώσουμε τόσα πολλά χρήματα για ένα iPhone, ενώ στις ΗΠΑ, λαμβάνετε μια πολύ καλύτερη προσφορά;

Ο λόγος, όπως σωστά θα υποψιαστήκατε είναι οι φόροι. Οι φόροι στην Ευρώπη κυμαίνονται από 18% στην Μάλτα, ως 19% στην Γερμανία και ως 24% στην Ελλάδα. Στην Γερμανία για παράδειγμα, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσεις 690 για το βασικό μοντέλο του iPhone XR και 160 ευρώ για φόρους. Επίσης, θυμηθείτε, ότι οι τιμές στην Ευρώπη αναφέρονται συμπεριλαμβανομένου του εκάστοτε ΦΠΑ, ενώ στις ΗΠΑ χωρίς, και πληρώνεις τον φόρο κάθε πολιτείας. Στο Delaware, δεν πληρώνεις κάτι, γιατί πρόκειται για tax-free πολιτεία.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.