Υπάρχει πάντα μεγάλος ενθουσιασμός όσον αφορά τα Android updates της Google. H εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη έκδοση του OS κάθε χρόνο, με νέα features και βελτιώσεις. Υπάρχει πάντα ένα beta πρόγραμμα για επιλεγμένες συσκευές και οι Pixel συσκευές είναι πάντα οι πρώτες οι οποίες λαμβάνουν το νέο update. Οι υπόλοιποι OEMs οι οποίοι πουλάν Android συσκευές, διαθέτουν στη συνέχεια το update τους για τους χρήστες.

Είναι εύκολο να κατανοήσουμε γιατί τόσοι άνθρωποι θέλουν να πάρουν το νέο update μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο. Θέλουν να δοκιμάσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά της συσκευής τους. Ωστόσο, από την άλλη κάτι τέτοιο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνωρίζει ή δεν νοιάζεται ποια έκδοση του Android υπάρχει στη συσκευή.

Η Google πάντα επέτρεψε στους Android κατασκευαστές να εφαρμόζουν τα custom skins πάνω από το core OS. Κάτι τέτοιο τους επιτρέπει να παραμετροποιούν το design του λειτουργικού, με την Samsung να μην αποτελεί εξαίρεση.  Εδώ και αρκετό καιρό βάζει στο Android το custom interface της, το μετονόμασε σε One UI στη συνέχεια και το βελτίωσε σημαντικά, αφαίρεσε το bloatware, ενώ πρόσθεσε και σημαντική λειτουργικότητα, η οποία είναι ανεξάρτητη από την έκδοση του Android. Και κάτι τέτοιο εξηγεί γιατί οι ενημερώσεις του Android έχουν λίγη σημασία για τα τηλέφωνα της εταιρείας. Ναι είναι χρήσιμες για system-level improvements και βελτιώσεις στην ασφάλεια, αλλά όσον αφορά τα features και τη λειτουργικότητα, η Samsung δεν είναι δεμένη στο Android.

Για παράδειγμα, το system wide dark mode, οι συσκευές της Samsung το πήραν πριν το Android OS. Τα περισσότερα flagships και premium midrange smartphones έχουν έναν native screen recorder, ένα χαρακτηριστικό που η Google θα προσθέσει επιτέλους στο Android 11 update. Από την άλλη πλευρά το Quick Share είναι ένα ακόμη παράδειγμα χαρακτηριστικού που δεν βρίσκεται στο Android αλλά έχει κυκλοφορήσει από τη Samsung σαν μέρος του Android One UI update. Και πόσα άλλα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν στο core OS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.