Η σειρά Xiaomi Mi 10T είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές 5G smartphone οικογένειες για την τιμή στην οποία γίνεται διαθέσιμη. Τόσο τα Xiaomi Mi 10T όσο και το Xiaomi Mi 10T Pro εξοπλίζονται με Snapdragon 865, υψηλής ανάλυσης κύριες κάμερες και μεγάλες μπαταρίες στα 449 ευρώ. Η Xiaomi επίσης το εξόπλισε και με μια 144Hz LCD οθόνη. Σε μια συνέντευξη με το techradar, εκπρόσωπος της εταιρείας, υπερασπίστηκε την επιλογή αυτή.

Είναι καλύτερο να έχεις μια υψηλής ποιότητας LCD οθόνη, την καλύτερη από τις καλύτερες LCD, αντί για μια μέση AMOLED, τόνισε ο product manager της Xiaomi, Daniel Hoang Desjarlais. Επιπροσθέτως, υπάρχουν προβλήματα με τις AMOLED και τα μάτια συγκεκριμένων ανθρώπων. Η ιστοσελίδα OLED info τονίζει ότι το pulse width modulation (PWM) στις OLED οθόνες προκαλεί πονοκεφάλους σε μερικούς ανθρώπους και κούραση στα μάτια. Το PWM χρησιμοποιείται για να ελεγχθεί η φωτεινότητα σε πολλά OLED panels και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορατό flickering σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή της χαμηλής φωτεινότητας.

Εταιρείες, όπως η Huawei, η OnePlus και η Xiaomi έχουν ωστόσο υιοθετήσει το dc dimming σαν μια εναλλακτική στο PWM στα OLED smartphones. Αυτή η λύση, μειώνει το φαινόμενο του flickering ειδικά σε χαμηλό φωτισμό. Με άλλα λόγια, τα brands μπορούν και πάλι να προσφέρουν OLED panels στις συσκευές και να καταπολεμήσουν την αιτία πονοκεφάλου κατά τη χρήση αυτών των συσκευών. Επομένως, μάλλον και άλλοι παράγοντες διαδραμάτισαν το ρόλο τους, με πιο προφανή αιτία να είναι το κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.