Τα Android smartwatches απασχολούν έντονα το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Η συζήτηση έχει επικεντρωθεί κυρίως στο γεγονός ότι η πλατφόρμα είναι σε κάποιο βαθμό στάσιμη, με νέο hardware να μην έχει κυκλοφορήσει. Επιπλέον, η Google πρόσφατα, άλλαξε την επίσημη ονομασία του λειτουργικού της για smartwatches, από Android Wear σε Wear OS.

Όπως σχολιάζει η ιστοσελίδα theverge.com, φαντάζει απολύτως λογικό γιατί η Google να ήθελε μια τέτοια αλλαγή. Ένα από τα τρία Android watches, που κυκλοφορούν στην αγορά, συνδέονται με ένα iPhone, για αυτό και η Google θα ήθελε να αφαιρέσει την ονομασία Android, έτσι ώστε το brand Wear OS να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση. Γενικότερα, η τάση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, είναι η αφαίρεση του Android από τις εμπορικές ονομασίες των προϊόντων της. Δείτε για παράδειγμα, το Android Pay, που έγινε Google Pay.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή, δεν σηματοδοτεί νέο design, νέα features, ή έναν νέο στόχο στις προσπάθειες της Google στον τομέα των smartwatches. Το Wear OS κυριαρχείται από  fashion brands όπως η Fossil, Movado και Michael Kors, με διαφορετικούς στόχους σε σχέση με τις εταιρείες τεχνολογίας. Αντί, να εξοπλιστούν με τα κορυφαία και πιο πρόσφατα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα fashion brands, εστιάζουν στο να εξοπλίσουν τις συσκευές με design που υπακούει στα trends. Θα μάθουμε περισσότερα, κατά τη διάρκεια του Google I/O developer conference σε μερικούς μήνες. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μείνεις συντονισμένος στο techmaniacs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.