Το αναπόφευκτο, τελικά έγινε, Η Huawei έχει δηλώσει ότι στις τρέχουσες συγκυρίες το τμήμα HiSilicon δεν μπορεί να προβεί στη δημιουργία επεξεργαστών πλέον. Και αυτός είναι ο λόγος, που τα Huawei Mate 40 θα είναι τα τελευταία τηλέφωνα που θα εξοπλιστούν με τον Kirin. Η Qualcomm αυτή τη στιγμή, προσπαθεί να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση να της επιτρέψει να πουλήσει επεξεργαστές στη κινεζική εταιρεία.

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, σύμφωνα με νέα τροπολογία, οι ξένοι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία για την δημιουργία chips θα πρέπει να πάρουν άδεια πριν πουλήσουν στη Huawei. Εν ολίγοις, κάτι τέτοιο σημαίνει αδιέξοδο για την HiSilicon, η TSMC έχει ήδη σταματήσει τη συνεργασία με την εταιρεία.

Η Huawei δεν έχει άλλη επιλογή από το να αγοράσει επεξεργαστές από άλλους κατασκευαστές και η Qualcomm θέλει να είναι μεταξύ των επιλογών αυτών. Εξάλλου, υποστηρίζει, ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα καταφέρει να προμηθευτεί επεξεργαστές από μη αμερικανικές εταιρείες και πως χάνεται ευκαιρία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) έχει ήδη προβεί στη δημιουργία του Kirin 710A για την Huawei. Έχει επίσης λεχθεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Mediatek για πάνω από 120 εκατομμύρια επεξεργαστές. Η Samsung είναι ακόμη ένας παίκτης που θα μπορούσε να προμηθεύσει με επεξεργαστές την Huawei.

Η Qualcomm προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο θα δώσει το μερίδιο αγοράς 5G chipset στους ανταγωνιστές σε Κίνα και σε άλλες χώρες. Νωρίτερα φέτος μάλιστα, η HiSilicon ξεπέρασε την Qualcomm και έγινε ο κορυφαίος προμηθευτής επεξεργαστών στη Κίνα. Από τότε που μπήκε στην blacklist έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Και αν δεν μπορεί η ίδια να κατασκευάσει επεξεργαστές, το μερίδιο θα πάει στους ανταγωνιστές της Qualcomm.

Το αυξημένο μερίδιο αγοράς της Huawei στη Κίνα, θα επηρεάσει εγχώριες εταιρείες, όπως η Xiaomi και η Oppo, που λαμβάνουν τους επεξεργαστές από την Qualcomm. Και αυτός είναι ο λόγος, που η Qualcomm θέλει τόσο πολύ να πουλήσει 5G SoCs στη Huawei. Η εταιρεία αναφέρει ότι η αγορά αξίζει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.