Η πανδημία έχει δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα και τα έσοδα των εταιρειών έχουν μειωθεί πολύ. Η αγορά των smartphones παρουσίαζε συνεχή πτώση, όμως φαίνεται ότι το τελευταίο τρίμηνο πήγε πολύ καλά για τους κινέζους κατασκευαστές smartphones, ειδικά για τις Xiaomi, Oppo, και Vivo.

Σύμφωνα με τη Digitimes Research, οι κινέζικες εταιρείες είδαν τις παγκόσμιες αποστολές smartphones να αγγίζουν τα 182 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 10,6% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, αλλά 5,6% πτώση σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019.

Δυστυχώς η Huawei δεν είναι μία από της εταιρείες που είδαν άνοδο γιατί οι αποστολές των smartphones της μειώθηκαν 25,5% σε αντίθεση με τους αντιπάλους της – Xiaomi, Oppo, και Vivo – που είδαν άνοδο. Όμως, οι τέσσερις εταιρείες κατέχουν το 74,3% των συνολικών αποστολών smartphones για το τρίτο εξάμηνο του 2020.

Η αναφορά της Digitimes Research αναφέρει ότι το τελευταίο εξάμηνο του έτους οι κινέζοι κατασκευαστές θα έχουν πάλι περίπου το 50% των παγκόσμιων αποστολών smartphones. Το ποσοστό θα είναι πάλι μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, αλλά η αγορά επανέρχεται σταδιακά.

Καθώς οι Xiaomi, Oppo, Vivo, και άλλες κινέζικες εταιρείες, αυξάνουν το μερίδιο τους στην παγκόσμια αγορά, η Digitimes Research εικάζει ότι η Huawei θα εκθρονιστεί και θα έχει μικρό μερίδιο στις παγκόσμιες αποστολές και πωλήσεις smartphones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.