Η εποχή που το νερό, και γενικά τα υγρά, αποτελούσαν σημαντική απειλή για τα smartphone φαίνεται να περνάει σταδιακά στην ιστορία. Οι χρήστες δεν φοβούνται πλέον αν το τηλέφωνο τους πάθει ζημιά από κάποιο υγρό, σύμφωνα με το “Good Hands People”. Οι αναμνήσεις από τη θωράκιση των τηλεφώνων από τις σταγόνες της βροχής έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα νέο τοπίο, με την έρευνα της Allstate Protection Plans να αναδεικνύει την αλλαγή στις ανησυχίες των χρηστών για τις ζημιές από το νερό.

Παραδόξως, ο πρωταρχικός φόβος των χρηστών smartphone, που αντιπροσωπεύει το 34% των απαντήσεων, είναι πλέον η κατεστραμμένη οθόνη. Με το 45% των χρηστών να περνούν πάνω από 5 ώρες καθημερινά στην οθόνη του τηλεφώνου τους, η έμφαση στην προστασία της οθόνης είναι εμφανής, ίσως για αυτό το 27% να επιλέγει την ταχεία επισκευή της. Η ζημιά από το νερό, παρά το γεγονός ότι έχασε τη θέση της στην πρώτη πεντάδα, εξακολουθεί να κατέχει την έκτη θέση με 10%.

Τα προβλήματα συνδεσιμότητας καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 19%, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας στη λειτουργικότητα ενός smartphone. Οι δυσλειτουργίες της οθόνης αφής (13%), οι σπασμένες γωνίες και πλευρές (11%) και τα προβλήματα φόρτισης (επίσης 11%) συμπληρώνουν την πεντάδα. Το γεγονός ότι η ζημιά από νερό δεν αποτελεί πλέον μία από τις πέντε βασικές ανησυχίες των χρηστών smartphone ενδεχομένως οφείλεται στο ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης μια κοινή υποεκτίμηση του κόστους επισκευής τηλεφώνων, με το 47% να πιστεύει ότι οι επισκευές κοστίζουν 150 δολάρια ή λιγότερο. Στην πραγματικότητα, μια αντικατάσταση οθόνης σε iPhone 15 που δεν καλύπτεται από εγγύηση, ή ο κάτοχος δεν πληρώνει το AppleCare, φτάνει τα 279 δολάρια, τονίζοντας τον οικονομικό αντίκτυπο της συντήρησης των αγαπημένων μας συσκευών. Παρά τη διαδεδομένη χρήση των θηκών, το 50% των τηλεφώνων σε θήκες υπέστησαν ζημιά το 2022, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της σύγχρονης προστασίας των τηλεφώνων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! ΠΡΟΦΎΛΑΞΗ ΑΠΌ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΣΚΌΝΗ!!! Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΠΛΈΟΝ ΕΞΕΛΊΣΣΕΤΑΙ ΤΑΧΕΩΣ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.