Το δωρεάν και open source λογισμικό έχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, το κύριο πλεονέκτημα είναι η ασφάλεια. Και ο λόγος είναι ότι ο κώδικας είναι ανοιχτός σε όλους, ώστε ο καθένας με γνώσεις προγραμματισμού να τον ελέγξει και να δει επακριβώς τι κάνει ένα app. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε συντόμως τις καλύτερες δωρεάν και open source εναλλακτικές στο Google Drive στο Android.

NextCloudOwncloud

Το NextCloud θεωρείται ευρέως ως η καλύτερη επιλογή, αν θέλεις να προβείς στο hosting του δικού σου cloud. Και σου επιτρέπει πολλά περισσότερα από το απλό hosting αρχείων. Υπάρχουν plugins που σε βοηθούν να επεκτείνεις τις δυνατότητες που προσφέρει το NextCloud, όπως για παράδειγμα έναν task manager, ένα calendar,  video conferencing toolsnotes,  και πολλά περισσότερα.

Η ρύθμιση μιας Nextcloud εγκατάστασης είναι η αλήθεια ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση. Είτε χρειάζεσαι ένα PC που θα παραμείνει πάντα ανοιχτό και να μπορεί να τρέξει server software. Επομένως, η καλύτερη λύση για εσένα είναι να χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες όπως WeboCiviHosting, ή Hostiso, μέσω των ειδικών πακέτων που έχουν για αυτό το σκοπό.  Στα ίδια πλαίσια κινείται και το Owncloud.

Syncthing

Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με τα παραπάνω, ή να πληρώσεις κάποιον για το host ενός server για εσένα, τότε ίσως αυτό που αναζητάς ακούει στην ονομασία Syncthing. Δεν είναι μια cloud υπηρεσία, χρησιμοποιεί τεχνολογία βασισμένη στο BitTorrent για τον συγχρονισμό αρχείων μεταξύ των συσκευών σου χρησιμοποιώντας peer to peer data tranfer τεχνολογία. Αν και αυτή η τεχνολογία έχει το πλεονέκτημα ότι είναι εντελώς δωρεάν δεν μπορείς να μοιραστείς αρχεία όπως κάνεις με το Nextcloud ή το Owncloud.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.