Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει έρευνες για το εάν η SMIC απέκτησε παράνομα τεχνολογία για την κατασκευή του Kirin 9000s. Σύμφωνα με τον Alan Estevez, στέλεχος του Υπουργείου, η SMIC μπορεί να παραβίασε του κανόνες εξαγωγής που έχουν θέσει οι ΗΠΑ, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα και απαιτεί αξιολόγηση εκ νέου.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ακρόαση στο αμερικάνικο Κογκρέσο, που αναφέρει πως η κυβέρνηση Biden εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης σε 4 ακόμα Κινέζους κατασκευαστές chip που πιστεύουν πως βοήθησαν την Huawei να αποκτήσει εξοπλισμό για την κατασκευή του Kirin 9000s στα 7nm FinFET.

To Huawei Mate 60 Pro, μαζί με μερικές ακόμα συσκευές, όπως το nova 12 και το Mate X5, δημιουργήθηκαν παρά τις απαγορεύσεις των ΗΠΑ. Η εταιρία όπως είναι λογικό δεν σχολιάζει το θέμα, καθώς λόγω της κατάστασης, λειτουργεί με άκρα μυστικότητα.

Το Mate 60 είναι πλέον το σύμβολο της επίθεσης της Κίνας. Όλα αυτά παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να σακατέψει την Huawei. Ο Estevez ανέφερε ότι, ενώ δεν μπορούν να μιλήσουν για έρευνες που μπορεί να διεξάγονται ή όχι, η ομάδα τους «συμμερίζεται σίγουρα τις ανησυχίες» ότι η SMIC χρησιμοποίησε αμερικανικά εργαλεία για την κατασκευή ενός chipset με δυνατότητα 5G.

Αποκάλυψη: Η CIA σε μυστική επιχείρηση επιρροής του κοινού κατά της Κίνας

Μέχρι και σήμερα όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει στοιχεία και λόγους για τους οποίους η Huawei αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας, ούτε κάποιο στοιχείο για κακόβουλη συμπεριφορά. Αντιθέτως οι ΗΠΑ με την CIA έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης εναντίων της Κίνας, τόσο στο εσωτερικό της όσο και σε χώρες με τις οποίες συνεργάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.