Πριν από μερικές ημέρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε ότι Αμερικανικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν την παροχή εξαρτημάτων και τη συνεργασία τους με την Huawei. Ωστόσο όμως, οι πληροφορίες έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη σύγχυση, ιδίως αν σκεφθείς ότι το Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι αντιμετωπίζουν το κινεζικό brand σαν να είναι ακόμη blacklisted.

Πλέον, o Γραμματέας Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, o Wilbur Ross αναφέρει ότι άδειες για την πώληση στην Huawei θα εκδοθούν αν δεν υφίσταται απειλή ασφαλείας. Ο Ross ανέφερε επίσης ότι η Huawei παραμένει στην Entity List, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται έλεγχοι για τα deals που κάνει με αμερικανικές εταιρείες. Αυτά τα επίσημα σχόλια όμως, δεν δίνουν κάποιες πληροφορίες για το τι η Huawei θα μπορέσει να προμηθευτεί από τις εταιρείες στις ΗΠΑ. Βλέπει η Ουάσιγκτον το τμήμα φορητών συσκευών της Huawei σαν απειλή εθνικής ασφαλείας, ή μόνο το τμήμα των δικτύων;

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ο μόνος τρόπος για να διευκρινιστούν αυτά τα ερωτήματα είναι οι εταιρείες να κάνουν αίτηση αδειών στο Υπουργείο Εμπορίου και να δούν τι θα σμβεί. Τα σχόλια του Ross, έρχονται λίγο μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του συμβούλου του Trump σε οικονομικά θέματα, του Larry Kudlow, ο οποίος τόνισε ότι η Huawei θα μπορέσει να δραστηριοποιηθεί σε περιοχές όπου δεν αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.