Η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας είναι γνωστή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και η βιομηχανία κατασκευής επεξεργαστών. Την προηγούμενη χρονιά, η διάθεση του Huawei Mate 60 αποτέλεσε ένα παγκόσμιο σοκ, καθώς αποτέλεσε το πρώτο 5G smarthone από την εποχή των Mate 40 series.

Πριν από αυτό, στη Huawei είχαν επιβληθεί από τις ΗΠΑ περιορισμοί και μπορούσε να χρησιμοποιεί μόνο τροποποιημένες εκδόσεις των Snapdragon chipsets για τα P50, Mate 50 και P60 flagships smartphones.

Μόλις ένα μήνα πριν, ένα report τόνιζε ότι κυβέρνηση του Biden αναμένεται να αυξήσει την ένταση με τη SMIC, τον κορυφαίο κατασκευαστή επεξεργαστών της Κίνας, περιορίζοντάς της την πρόσβαση σε αμερικανικό εξοπλισμό, και αυτό επειδή είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα άκρως προηγμένο chip για τη σειρά Mate 60.

Ένα άλλο report σήμερα, επισημαίνει ότι η Samsung και η SK hynix, έχουν σταματήσει να διαθέτουν εξοπλισμό στη δευτερογενή αγορά, φοβούμενοι τυχόν εμπλοκή με τις ΗΠΑ και μην θέλοντας να έχουν την ίδια κατάληξη με την Huawei. Ο εξοπλισμός, ακόμη και αν είναι 10 ετών, μπορεί να επισκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί για τη κατασκευή προηγμένων chips στα λάθος χέρια κατά τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η εταιρεία αντί να πουλά μεταχειρισμένα μηχανήματα χάραξης κυκλωμάτων, να τα κρατά στις αποθήκες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.