Οι ΗΠΑ επέφεραν άλλο ένα πλήγμα στη Huawei κατά την επέτειο της τοποθέτησής της στον κατάλογο οντοτήτων, ανακοινώνοντας αλλαγές στους κανόνες εξαγωγής, εμποδίζοντας τα χυτήρια που χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία να προμηθεύουν chip αιχμής στην εταιρεία χωρίς άδεια. Η κίνηση αυτή, που κρίθηκε απαραίτητη για λόγους εθνικής ασφάλειας, διέκοψε την πρόσβαση της Huawei στην αλυσίδα εφοδιασμού της στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών της Google, και εμπόδισε την προμήθεια των 5G Kirin από τη μονάδα HiSilicon.

Αφού εξάντλησε το απόθεμα των chip Kirin 9000, η Huawei κατέφυγε στην αγορά τροποποιημένων chip Snapdragon από την Qualcomm, περιορίζοντας τα flagship μοντέλα της σε συνδεσιμότητα 4G. Ωστόσο, η Huawei έκανε μια εκπληκτική επιστροφή με την παρουσίαση του Mate 60 Pro που τροφοδοτείται από Kirin 9000 των 7nm, αποκαθιστώντας τη δυνατότητα 5G στα τηλέφωνά της.

Ακολούθησε αντιπαράθεση όταν αποκαλύφθηκε ότι το μεγαλύτερο χυτήριο της Κίνας, η SMIC, είχε χρησιμοποιήσει τεχνολογία από τις αμερικανικές εταιρείες Applied Materials Inc. και Lam Research Corp. για την κατασκευή των Kirin 9000s. Αν και η απόκτηση ήταν νόμιμη, οι ΗΠΑ περιόρισαν περαιτέρω την πρόσβαση της SMIC σε αμερικανικές εισαγωγές. Παρά τις προκλήσεις αυτές, η Huawei γνώρισε μια ανάκαμψη στην εγχώρια αγορά της, ανακτώντας τη θέση της ως κορυφαίος κατασκευαστής τηλεφώνων στην Κίνα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.