Οι ΗΠΑ δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν την σταυροφορία εναντίον της Huawei, τουλάχιστον όχι μέχρι να πάρει ότι θέλει από τον εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε. Σύμφωνα με το Reuters ένας εκπρόσωπος του US State Department σε μια συνάντηση με την την κορεάτικη LG U Plus, είπε πως δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες σε ευαίσθητες περιοχές, καθώς χρησιμοποιεί εξοπλισμό της Huawei.

Η επίσημη δήλωση της LG U Plus αναφέρει πως δεν είχαν επίσημο αίτημα από κάποιο υπουργείο των ΗΠΑ, ούτε και από της Νότιας Κορέας.  Η Ουάσινγκτον φαίνεται πως πιέζει όλους τους συμμάχους της, ώστε να καταφέρει περισσότερα πλήγματα στην Huawei, ακολουθώντας την Qualcomm και την Google.

Η Νότια Κορέα μπορεί να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, όμως η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για εξαγωγές για τις εταιρίες της Κορέας. Σύμφωνα με το Reuters, το ένα τέταρτο των εξαγωγών της χώρας πηγαίνουν στην Κίνα. Το υπουργείο εξωτερικών της Νότιας Κορέας απλά αναφέρει πως γνωρίζει την θέση των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια του 5G εξοπλισμού. Το υπουργείο εξωτερικού στην Νότιας Κορέας αναφέρει η Σεούλ και η Ουάσινγκτον είναι σε συζητήσεις για το θέμα, όμως αρνούνται εμπλακούν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.