Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέκτεινε την προσωρινή άδεια της Huawei κατά 45 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να συνεργάζονται με την κινέζικη κατασκευάστρια μέχρι τις 15 Μαΐου.

Ωστόσο, τα πράγματα αυτή τη φορά πήραν διαφορετική τροπή. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να σφραγίσει μια και καλή την είσοδο της Huawei στη λίστα των οντοτήτων. Το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε το ερώτημα αν θα δημιουργούνταν προβλήματα σε περίπτωση που σταματούσε να δίνει παρατάσεις στην προσωρινή άδεια της Huawei.

Στόχος των ΗΠΑ είναι να διακόψουν οριστικά οποιεσδήποτε σχέσεις διατηρούν οι ίδιες και οι αμερικανικές εταιρείες με τη Huawei, και γενικότερα κινέζικες εταιρείες που θεωρούνται κίνδυνος για την εθνική τους ασφάλεια.

Γι’ αυτό, η FCC προσπαθεί να περάσει ένα πρόγραμμα επιχορηγήσεων μέσω του οποίου θα προσφέρει στους παρόχους των αγροτικών περιοχών οικονομική ενίσχυση, ώστε να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό της Huawei και της ZTE που χρησιμοποιούν στις υποδομές τους.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα περίεργα, τόσο σε αυτή τη φάση όσο και όλο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από όταν η κινέζικη κατασκευάστρια μπήκε στη λίστα οντοτήτων. Η Huawei κάνει ξεκάθαρα ότι μπορεί για να αποκοπεί και να ανεξαρτητοποιηθεί από τις αμερικανικές εταιρείες.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ προσπαθούν να διακόψουν τους δεσμούς εξάρτησης που διατηρούν με την εταιρεία, αυτή τη στιγμή. Οπότε, ίσως το σχοινί που τραβάνε οι δύο πλευρές σπάσει, αργά η γρήγορα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μαζί με τις ΗΠΑ ακολουθεί και η Google. Αλλά αφού παίρνει τόσο καιρό παρατάσεις η Huawei να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες τότε γιατί τα τηλέφωνα της δεν έχουν Google services? Δυστυχώς θα βλέπουμε με το κυαλι τις ναυαρχιδες της Huawei και τα κινεζακια να τα απολαμβάνουν. Δεν βλέπω λύση εκτός αν φύγει ο Τραμπας με το κουναβι στο κεφάλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.