Skip to content

Οι ΗΠΑ απογορεύουν επισήμως τον εξοπλισμό από Huawei και ZTE

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
huawei

H διακυβερνηση του Biden απαγόρευσε νέες εγκρίσεις πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την Huawei και την ZTE καθώς αποτελούν έναν άνευ προηγουμένου κίνδυνο εθνικής ασφαλείας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες.

Η Federal Communications Commission των ΗΠΑ ανέφερε την Παρασκευή ότι υιοθέτησε τους τελικούς κανόνες οι οποίοι απαγορεύουν την πώληση ή την εισαγωγή εξοπλισμού  που προέρχεται από την Κινεζική εταιρεία Dahua Technology Co που ειδικεύεται σε εξοπλισμό παρακολουθήσεων όπως και από την Hangzhou Hikvision Digital Technology Co Ltd. Τέλος, εξοπλισμός απαγορεύεται και από την εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Hytera Communications Corp Ltd.

Αποτελεί δυστυχώς ακόμη μια επίθεση σε Κινεζικές εταιρείες εξοπλισμού, δήθεν φόβων ότιι θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση αμερικανών πολιτών. Η Huawei απέφυγε να σχολιάσει, με την Hikvision πάνντως να επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή της FCC σε καμιά περίπτωση δεν προστατεύει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και ότι θα καταστήσει την προστασία των μικρών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, των σχολικών κοινοτήτωων και των σπιτιών ακόμη πιο δαπανηρή για τους Αμερικανούς.

Πηγή: reuters

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Tags: Huawei
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.