Μέρες αφότου οι ΗΠΑ και αρκετοί σύμμαχοι απέκλεισαν την πρόσβαση της Ρωσίας σε ημιαγωγούς, η υπουργός Εμπορίου απείλησε να διακόψει την πρόσβαση κινεζικής εταιρείας σε κρίσιμη τεχνολογία των ΗΠΑ που απαιτείται για την κατασκευή chip, εάν παραβιάσουν την απαγόρευση.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Τζίνα Ραϊμόντο, δήλωσε στους New York Times ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να διακόψει την πρόσβαση της SMIC και άλλων Κινέζων κατασκευαστών chip στα εργαλεία και το λογισμικό που παράγονται στις ΗΠΑ, και είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή των πιο προηγμένων chip.

Ενώ η απαγόρευση των πωλήσεων chip στη Ρωσία πάντα περιλάμβανε τη δυνατότητα των ΗΠΑ να τιμωρούν ξένες επιχειρήσεις που παραβιάζουν τις κυρώσεις, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε συγκεκριμένα την Κίνα και τους κινέζους κατασκευαστές chip.

«Έχουν το δικό τους συμφέρον να μην προμηθεύουν αυτά τα πράγματα στη Ρωσία», είπε η Ραϊμόντο στους Times. «Οπότε, δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά. Θα ήταν καταστροφικό για την ικανότητα της Κίνας να παράγει αυτά τα chip».

Σύμφωνα με τους Times, η Ραϊμόντο ανέφερε την SMIC και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να «κλείσει ουσιαστικά» οποιαδήποτε κινεζική εταιρεία που παραβιάζει την απαγόρευση εξαγωγής chip στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Πριν από την εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία αγόραζε την πλειονότητα των chip από την Κίνα, αν και έπαιρνε επίσης σημαντική ποσότητα μνήμης από τη Samsung και αναλογικά chip από τη γερμανική εταιρεία Infineon, σύμφωνα με μια ανάλυση δεδομένων των ρωσικών εισαγωγών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.