Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι οι επερχόμενες ηλιακές καταιγίδες θα μπορούσαν να είναι τόσο ισχυρές, που το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα για ολόκληρες εβδομάδες.

Κάθε 11 χρόνια ο Ήλιος περνάει μια φάση γνωστή ως ηλιακό μέγιστο, όπου οι επιφάνειές του αρχίζουν να εμφανίζουν σκοτεινές κηλίδες. Αυτές οι σκοτεινές κηλίδες εκτοξεύουν βίαια ενέργεια προς τον πλανήτη και προκαλούνται από μια αλλαγή στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου.

Η NASA έχει προβλέψει ότι το επόμενο ηλιακό μέγιστο θα ξεκινήσει στα τέλη του 2025, ωστόσο, μια νέα μελέτη με επικεφαλής τον Dr. Dibyendu Nandi, φυσικό από την Ινδία, προβλέπει πως ένα τέτοιο ηλιακό φαινόμενο θα συμβεί στις αρχές του 2024.

Δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε την ένταση και τις συνέπειες των ηλιακών καταιγίδων τόσο νωρίς, αλλά θα είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε περισσότερα καθώς πλησιάζει το νέο έτος, δήλωσε μιλώντας στη Mail Online.

Οι πιο έντονες καταιγίδες μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφική αποσύνθεση δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά και να διαταράξουν δορυφορικές υπηρεσίες, όπως οι επικοινωνίες και τα δίκτυα πλοήγησης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.