Η Ιαπωνική Αεροδιαστημική υπηρεσία, ανέφερε ότι κατάφερε να αποκτήσει ξανά επαφή με το Slim, πετυχαίνοντας να διορθώσουν το πρόβλημα. Τα ηλιακά panel του δεν μπορούσαν να παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια καθώς δεν ήταν στραμμένα προς τον ήλιο. Τελικά το πρόβλημα επιδιορθώθηκε, με την Ιαπωνία να γίνεται η πέμπτη χώρα που προσγειώνεται στο Φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ, την πρώην Σοβιετική Ένωση τη Κίνα και την Ινδία.
Το Slim έτρεχε με μπαταρίες για πολλές ώρες μέχρι τελικά οι αρχές να αποφασίσουν να το απενεργοποιήσουν για να επιτρέψουν μια πιθανή ανάκτηση όταν η γωνία του ήλιου θα το επέτρεπε. Το διαστημόπλοιο θα αναλύσει τη σύνθεση του εδάφους στη προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων για την προέλευση του Φεγγαριού.
Το Slim προσγειώθηκε στην άκρη ενός κρατήρα, γνωστού ως Shioli, σε απόσταση 55 μέτρων από το στόχο του. Η Jaxa, η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας την περιέγραψε ως μια πρωτοφανή προσγείωση ακριβείας.
Η τεχνολογία προσγείωσης θα μπορούσε να επιτρέψει τη μελλοντική εξερεύνηση των πόλων της Σελήνης γεμάτους με λόφους που θεωρούνται πιθανές πηγές καυσίμων, νερού και οξυγόνου, δήλωσε η υπηρεσία.
Η αποστολή Slim ήρθε μετά από αρκετές προηγούμενες προσπάθειες της Ιαπωνίας που απέτυχαν, συμπεριλαμβανομένης μιας από την νεοσύστατη εταιρεία iSpace, η οποία είδε τη σεληνιακή προσεδάφισή της να συντρίβεται όταν ο ενσωματωμένος υπολογιστής της μπερδεύτηκε σχετικά με το ύψος της πάνω από τη Σελήνη.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.