Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε μια προειδοποίηση, για ακόμη μία φορά, τη Δευτέρα, πως πιθανές κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες χρηματοδοτούνται από τη Ρωσική κυβέρνηση, θα μπορούσαν να συμβούν μέσα στο επόμενο διάστημα, απειλώντας στόχους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Είναι μέρος του Ρωσικού  playbook“,  ανέφερε σε μία δήλωσή του ο πρόεδρος Joe Biden, βασιζόμενος σε “αυξανόμενα επίπεδα συλλογής πληροφοριών που μαρτυρούν πως η Ρωσία εξετάζει αυτή την επιλογή.

Η συγκεκριμένη δήλωση είναι το αποτέλεσμα των αυξανόμενων ενδείξεων που έχουν οι υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) αλλά και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) σχετικά με μια πιθανή κυβερνοεπίθεση ενάντια σε αμερικανικούς στόχους ή στα παγκόσμια δορυφορικά δίκτυα (SATCOM). Οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριούν παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ειδικά μετά από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο Viasat KA-SAT,  ένα δίκτυο που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό.

Για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας έναντι κακόβουλης διαδικτυακής δραστηριότητας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά στους οργανισμούς να επιβάλλουν τον έλεγχο αυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multiple-factor authentication), να διασφαλίζουν ότι τα συστήματα είναι ενημερωμένα και όλα τα patches έναντι των γνωστών τρωτών σημείων είναι εγκατεστημένα, να κρυπτογραφούν τα on-rest δεδομένα και να διατηρούν αντίγραφα ασφαλείας εκτός σύνδεσης.

 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.