Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι εταιρείες με το καλύτερο internet σταθερής και κινητής στην Ελλάδα; Μια μελέτη η οποία διεξήχθη από την nPerf, παρουσιάζει τις εταιρείες με το καλύτερο internet στην Ελλάδα το 2023, τόσο σταθερής όσο και κινητής. Πιο συγκεκριμένα βασίζεται σε δεδομένα που δημιουργούνται από τους χρήστες του nPerf Speed Test.

Η Vodafone είναι η εταιρεία που παρείχε τις καλύτερες επιδόσεις ως προς το σταθερό internet στη χώρα μας το προηγούμενο έτος. Η Vodafone πέτυχε τo καλύτερο latency (38.5 ms) στην Ελλάδα. Το latency περιγράφει πόσο ανταποκρίνεται η σύνδεσή σας. Το χαμηλότερο latency μεταφράζεται σε πιο άμεση αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο. Το latency μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms), αναφέρει η nPerf.

Πληρωμές με κάρτα: Τι συμβαίνει κάθε φορά που πληρώνεις με κάρτα

Όσον αφορά το mobile internet, η Cosmote και η Vodafone είναι οι δυο εταιρείες στην Ελλάδα που παρουσιάζουν τα καλύτερα αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από το γράφημα. Στην ολοκληρωμένη ανάλυσή μας που εκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Cosmote (100 Mb/s) έχει αναγνωριστεί ότι παρέχει τις ταχύτερες ταχύτητες λήψης από κινητά στην Ελλάδα, ενώ όσον αφορά το streaming η Nova και η Vodafone αναφέρει το δελτίο τύπου.

Τι συμβαίνει ως προς το 5G δίκτυα στην Ελλάδα; Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές της Cosmote απολάμβαναν την υψηλότερη μέση ταχύτητα λήψης 5G (171 Mb/s).

Αυτή η μελέτη, που διεξήχθη από την nPerf, μια γαλλική εταιρεία με πάνω από μια δεκαετία εμπειρία στη μέτρηση των συνδέσεων στο Διαδίκτυο, βασίζεται σε δεδομένα που δημιουργούνται από τους χρήστες από την εφαρμογή για κινητά nPerf. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε iOS και Android.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στον Έβρο ακόμα και μέσα στην Αλεξανδρούπολη σε πολλά σημεία καλύτερο σήμα έχουν οι Τουρκικές εταιρείες παρά οι Ελληνικές. Άθλιο σήμα και τους πληρώνουμε ενα σωρό λεφτά.

  2. Το καλό σήμα είναι να υπάρχει παντού! όχι να είναι σε κάποια σημεία γρήγορο… Σε αυτό οι ελληνικές εταιρίες πιάνουν πατο! Στο Βόλο η cosmote έχει σε κάποια σημεία υπερβολικά γρήγορο (και άχρηστο) ίντερνετ, και σε πολλά σημεία δεν έχει καν σήμα!!!! ενώ η NOVA έχει σταθερά καλύτερο σήμα σχεδόν παντού με μέγιστη ταχύτητα τα 30-40mbps….οπότε τι από τα δύο είναι καλύτερο;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.