Το χρωμόσωμα Υ εξαφανίζεται και οι επιστήμονες εμφανίζονται διαχασμένοι σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό. Τα χρωμοσώματα είναι ένας παράγοντας που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του φύλου που αναπτύσσουμε, ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι με την πάροδο του χρόνου το χρωμόσωμα Υ αποσυντίθεται.

Μπορούν να δημιουργηθούν μαύρες τρύπες από καθαρό φως;

Φυσικά, δεν έχουν όλοι το χρωμόσωμα Υ, καθώς πολλοί άνθρωποι φέρουν μόνο χρωμοσώματα ΧΧ κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Από τα δυο αυτά χρωμοσώματα, ανάλογα αν είναι ΧΧ ή ΧΥ, το δεύτερο μπορεί να καθορίσει πολλούς παράγοντες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του φύλου που αναπτύσσει ένα άτομο.

Ωστόσο το Υ στο ΧΥ, όπως το φέρουν οι άνδρες είναι εκείνο το γονίδιο το οποίο καθορίζει το βιολογικό φύλο. Το χρωμόσωμα Υ φαίνεται να είναι λιγότερο ασφαλές σε σύγκριση με το Χ. Κάτι τέτοιο έκανε τους επιστήμονες να αναρωτηθούν τι το προκάλεσε. Στη μελέτη τους διαπιστώνουν ότι έχει εκφυλιστεί κατά τη διάρκεια των 3.5 εκατομμυρίων ετών που υπάρχουν οι άνθρωποι και θα μπορούσε να εξαφανιστεί εντελώς από το DNA μας σε 4.6 εκ. χρόνια.

Αυτός ο εκφυλισμός οφείλεται στο γεγονός ότι το χρωμόσωμα Υ έχει μόνο ένα αντίγραφο – που περνάει από τον πατέρα στον γιο, το οποίο έχει υποβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου σε αντίθεση με άλλα χρωμοσώματα που είναι σε ζεύγη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.