Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της αναδιπλούμενο smartphone. Έχουμε ήδη δει μερικά hands on video και η αλήθεια είναι ότι μας εντυπωσίασε. Η εταιρεία προέβη σε μια επίσημη δήλωση που περιγράφει τη διαδικασία πίσω από την ανάπτυξη, το design, καθώς και τις προκλήσεις που είχε να ξεπεράσει με την εύκαμπτη οθόνη και τον μηχανισμό αναδίπλωσης, επιπροσθέτως του τρόπου με τον οποίο το MIUI αντιδρά στα διαφορετικά folding configurations. Εξηγεί επίσης ότι η οθόνη αναπτύχθηκε σε συνεργασία με έναν προμηθευτή:

Το τηλέφωνο διπλής αναδίπλωσης, είναι η τελευταία και πιο πρόσφατη καινοτομία της Xiaomi. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της συσκευής, η αναδιπλούμενη οθόνη, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία της Xiaomi με έναν προμηθευτή. Εκτός από την οθόνη, το design, ο folding μηχανισμός και η προσαρμογή του MIUI σε αυτό, έχουν γίνει από εμάς.Η Xiaomi είναι η πρώτη εταιρεία η οποία παρουσιάζει ένα smartphone διπλής αναδίπλωσης. Πριν βρει την πιο ιδανική λύση, η Xiaomi προέβη σε εκτεταμένη έρευνα στην ανάπτυξη ενός αξιόπιστου μηχανισμού. Κάθε καινοτομία, αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας των τμημάτων R&D τόσο των προμηθευτών όσο και του ίδιου κατασκευαστή. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι μια αναδιπλούμενη οθόνη μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα αναδιπλούμενο smartphone, χωρίς σημαντικά βήματα προόδου στην τεχνολογία. Η Xiaomi πιστεύει ότι τα καινοτόμα προϊόντα και η κορυφαία εμπειρία χρήσης είναι εφικτά με την αγαστή συνεργασία όλων των μερών. 

Επιπλέον, το LetsGoDigital προέβη στη δημοσίευση ορισμένων 3D renders της αναδιπλούμενης συσκευής. Το UI που παρουσιάζεται σε αυτά αντικατοπτρίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το τελικό MIUI skin που η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει στο τηλέφωνό της. Η εταιρεία εξετάζει δυο ονόματα για το prototype. Ένα από αυτά είναι το Xiaomi Dual Flex και το άλλο είναι Xiaomi MIX Flex. Βέβαια, μπορεί να καταλήξει να μην χρησιμοποιήσει κανένα από αυτά.

Η αναδιπλούμενη συσκευή της Xiaomi έχει δυο σημεία αναδίπλωσης προς τα έξω πίσω από το τηλέφωνο, με το MIUI να προσαρμόζεται κατάλληλα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το μεσαίο τμήμα της συσκευής. Όταν το τηλέφωνο είναι ανοιχτό, αυτό μοιάζει να στρέφεται σε ένα μεγαλύτερο tablet  με λεπτά bezels και με ολόκληρη την περιοχή της οθόνης να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θέαση εφαρμογών, την παρακολούθηση video. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι από τα renders λείπει η κάμερα, καθώς δεν μπορούσαμε να δούμε κάποια στα προηγούμενα video που έχουν κυκλοφορήσει. Μπορεί να υπάρχει μια πίσω από το κεντρικό τμήμα της συσκευής, επομένως θα πρέπει να το ξεδιπλώσεις για να την χρησιμοποιήσεις.

Η βιομηχανία των smartphone συσκευών είναι εξαιρετικά στάσιμη όσον αφορά τις καινοτομίες και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που βλέπουμε εταιρείες, να επεξεργάζονται νέες εντυπωσιακές συσκευές.

Δείτε εδώ το βίντεο που είχε δημοσιευθεί παλαιότερα με το αναδιπλούμενο κινητό της Xiaomi

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.