Η Microsoft πρόσφατα, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της έκδοσης 21H2 των Windows 10, γνωστή και ως November update. Πρόκειται για μια μικρή έκδοση, υπό την έννοια πως δεν διαθέτει κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά για τους χρήστες, εστιάζει περισσότερο δηλαδή προς τον κόσμο του ΙΤ. Ίσως το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως η Microsoft ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα, τα Windows 10 θα λαμβάνουν ετήσιες ενημερώσεις μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποστήριξής τους τον Οκτώβριο του 2025.

Από το 2017, τα Windows 10 βρίσκονται σε εξαμηνιαίο κύκλο ενημερώσεων. Στην πραγματικότητα, είχε ως στόχο να ευθυγραμμιστεί με τις ενημερώσεις χαρακτηριστικών του Office 365 ProPlus, αλλά τα Windows 11 πρόκειται τώρα να λαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά σε ετήσια βάση. Και φυσικά, την ίδια τάση ακολουθούν και τα Windows 10.

Αυτό όμως που η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει, τι ακριβώς θα είναι αυτές οι ετήσιες ενημερώσεις. Οι τελευταίες πρόσφατες τρεις ενημερώσεις των Windows 10 ήταν enablement packages. Αυτό σημαίνει δηλαδή, ότι ήταν μικρά πακέτα ενημερώσεων, που ενεργοποιούσαν ορισμένα χαρακτηριστικά που ήδη βρίσκονταν εγκατεστημένα στο σύστημα. Με άλλα λόγια, η μεγάλη εστίαση για νέα χαρακτηριστικά είναι τα Windows 11 πλέον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.