Το 2016, ο επικεφαλής του τμήματος consumer της Huawei, Richard Yu είχε αναφέρει ότι σε πέντε χρόνια, η Huawei θα αποτελούσε το κορυφαίο κατασκευαστή στο κόσμο. Το 2015, η εταιρεία είχε διαθέσει 104.1 εκατομμύρια handsets σε παγκόσμιο επίπεδο. Και πάλι μετά, το Νοέμβριο του 2018, ο Yu είχε εκφράσει τον στόχο της Huawei να κερδίσει την Apple και τη Samsung και να γίνει η κορυφαία εταιρεία του κόσμου.
Με την είσοδο της εταιρείας στην Entity List, η Huawei πλέον είναι αποκομμένη από τα Google Mobile services. Σύμφωνα με το CNBC, ο rotating chairman Eric Xu της Huawei ανέφερε το 2019 ότι η εταιρεία έπεσε λίγο έξω από τον υπολογισμό για 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Τις περισσότερες απώλειες κατέγραψε το τμήμα φορητών συσκευών. Και πάλι όμως, πέρυσι η Huawei πούλησε 240 εκατομμύρια συσκευές, 17% περισσότερα από τα 205 εκατομμύρια του 2018, ξεπερνώντας έτσι την Apple ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο. Αλλά το μερίδιο αγοράς σημείωσε πτώση από το 18.9% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019 σε 15.2% το τέταρτο τρίμηνο του ίδιους έτους.
Και τώρα, στην επέτειο της συμπερίληψής της στην Entity List, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Οποιοδήποτε κατασκευαστής χρησιμοποιεί Αμερικανική τεχνολογία για την παραγωγή επεξεργαστών για την Huawei , θα πρέπει να πάρει άδεια πριν διαθέσει τα chips αυτά στην εταιρεία. Η στρατηγική της Huawei είναι πλέον η έμφαση στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κίνα, όπου είδε σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς, ενώ έχει βρει επιτυχία στο να διαθέτει παλαιότερες συσκευές εκτός Κίνας με Google Apps.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.