Κάποιες φορές ένα μήνυμα, αν και έμμεσο, είναι δυνατό και ξεκάθαρο. Για παράδειγμα η Google λέει στον κόσμο, ότι οι συσκευές Pixel που φιλοδοξεί να είναι ισοδύναμες με τα iPhones, αυτά έχουν περισσότερη αξία από τις δικές της συσκευές. Βέβαια, δεν το δήλωσε άμεσα και δημοσίως, αλλά κάποιες φορές οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις. Οι ενέργειες (περισσότερα σε λίγο), δείχνουν ότι η ίδια δεν πιστεύει πως τα παλαιότερα Pixels αξίζουν περισσότερο από παλαιότερα iPhones.

Αν για παράδειγμα, δώσεις το παλιό σου Pixel 3XL 128GB για ένα ολοκαίνουργιο Pixel 4, η Google θα σου δώσει μόλις 295 δολάρια στην καλύτερη περίπτωση. Για να λάβουν οι χρήστες στο εξωτερικό αυτό το ποσό ως πιστωτικό, το τηλέφωνο θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή λειτουργική κατάσταση με μη σπασμένη οθόνη. Η Google θέλει δηλαδή να σε κάνει να πιστέψεις ότι μέσα σε ένα χρόνο, το smartphone σου έχασε το 70% της αξίας του. Θα αγόραζες ένα καινούργιο όχημα, αν αυτό έχανε τόση αξία σε μόλις ένα χρόνο; Πως οι χρήστες θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την αγορά του Pixel 4, γνωρίζοντας ότι το value της συσκευής θα είναι κατά 70% πιο κάτω τον επόμενο χρόνο.

Και το καλύτερο; Η Google προσφέρει ως 575 δολάρια για όσους ανταλλάξουν ένα Iphone XS Max. Το iPhone XS αξίζει 515 δολάρια σε ανταλλαγή, ενώ το iPhone XR μπορεί να δοθεί για πιστωτικό 365 δολαρίων. Και με μια διαφορετική ανάγνωση, η εταιρεία σου λέει, ότι αν θέλεις ένα smartphone που θα διατηρήσει την αξία του, το καλύτερο στοίχημα, είναι η αγορά ενός iPhone.

Και τι θα μπορεί να πει η Google, όταν ο ανταγωνιστής της, η Samsung, δίνει περισσότερη αξία στα Pixel; Η Samsung προσφέρει ως 450 δολάρια πιστωτικό για την αγορά ενός Galaxy Note 10 ή Note 10+. Η Apple θα δώσει σε έναν κάτοχο του Pixel 3XL, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για την έκδοση των 64 ή 128GB, ως 220 δολάρια πιστωτικό για την αγορά ενός από τα νέα της τηλέφωνα ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν της Apple.

Θα πρέπει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, ότι κανείς κατασκευαστής δεν δίνει τόσα όσο μια ιδιωτική συναλλαγή. Για παράδειγμα, το LG G8 ThinQ, που το Best Buy το προσφέρει έναντι 800 δολαρίων, ο χρήστης λαμβάνει πιστωτικό μόλις 215 δολαρίων για την αγορά ενός Pixel. Και το τηλέφωνο είναι μόλις έξι μηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.