Σε έναν αγώνα δίχως τέλος μεταξύ της Samsung και της Apple για την κυριαρχία στην αγορά, δεδομένα ανταλλαγών δείχνουν ότι ο κόσμος εγκαταλείπει το iPhone για την Samsung.

Η υπηρεσία bankmycell συνέλλεξε δεδομένα από συναλλαγές με iPhone από τον Οκτώβριο του 2018. Το site αναφέρει ότι η πλειοψηφία επιστρέφει τα iPhones για την μετάβαση στο Samsung Galaxy brand,. Επιπλέον η έρευνα, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα  Q4 2018-Q2 2019 δείχνει επίσης ότι η αφοσίωση στο iPhone brand είναι η χαμηλότερη από το 2011, καθώς μόνο το 70.8% των iPhone χρηστών παρέμειναν με την Apple, σε σύγκριση με το 91% της έρευνας της Bank My Cell για το προηγούμενο έτος.  Κατά μέσο όρο, το 12.4% των iPhone χρηστών αντάλλαξαν τη συσκευή τους με ένα Samsung Galaxy, ενώ ένα ποσοστό 6.4% των χρηστών μετέβησαν στην LG.

Έρευνες σαν και αυτή που εξετάζουν την αφοσίωση στο brand  μεταξύ Apple και Samsung, είναι πάντα ενδιαφέρουσες επειδή έχει λεχθεί ότι αυτές οι δυο εταιρείες έχουν το υψηλότερο brand loyalty από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή στον κόσμο. Αλλά αυτό που δείχνει η έρευνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ότι μερικοί χρήστες του iPhone μεταβαίνουν στην Samsung, επειδή πλέον δεν είναι ικανοποιημένοι από την εμπειρία. Η αφαίρεση του headphone jack στο iPhone 7, έκανες πολλούς να μεταβούν στη Samsung. Ένας άλλος λόγος, είναι η έλλειψη της αφοσίωσης στο brand μετά την κυκλοφορία του iPhone XS. Πολλοί επίσης, πραγματοποιούν μια τέτοια κίνηση σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρήματα.

Αν και η έρευνα επισημαίνει ότι η Samsung κερδίζει την πλειοψηφεία των iPhone χρηστών, δεν μπορεί να δείξει επακριβώς τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν κάποιος επιλέξει ένα Galaxy S9 για παράδειγμα, είναι αδύνατο να προσδιοριστούν οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο συμπέρασμα, είναι ότι η αφοσίωση στο brand δεν είναι τόσο τυφλή όσο κάποιοι αρχικά θεώρησαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.