Οι χρήστες Samsung συσκευών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες να κάνουν unistall την εφαρμογή του Facebook, οι οποίοι επιπροσθέτως τονίζουν ότι μπορούν να απενεργοποιήσουν αλλά όχι να διαγράψουν την εφαρμογή.

Ορισμένα τηλέφωνα της Samsung έρχονται με προεγκατεστημένη την εφαρμογή του Facebook και η εταιρεία έχει επίσης διαθέσει αρκετές εφαρμογές οι οποίες συνδέουν τις συσκευές της με την γνωστή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Μια εφαρμογή, η Samsung Mobile, απαιτεί άδεια για πρόσβαση σε 36 πληροφορίες σχετικά με εσένα και τους φίλους σου στο Facebook, που ποικίλλουν από timeline posts ως τις φωτογραφίες των φίλων σου και πολλά άλλα.

Ούτε η Samsung αλλά ούτε και το Facebook απάντησαν αμέσως σε ένα αίτημα για σχόλιο από το Cnet. Ωστόσο η Samsung τόνισε στο Bloomberg ότι η προεγκατεστημένη εφαρμογή του Facebook σε μερικές συσκευές της, δεν τρέχει πλέον, όταν ο χρήστης την απενεργοποιήσει. Υποστηρίζει επίσης ότι μια απενεργοποιημένη έκδοση της εφαρμογής, λειτουργεί σαν να έχει διαγραφεί και δεν συλλέγει δεδομένα, ούτε αποστέλλει πληροφορίες στο Facebook.

Τα παράπονα των χρηστών στο διαδίκτυο έρχονται λίγο μετά από αρκετά περιστατικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Τον Δεκέμβριο, οι New York Tomes, ανέφεραν πως το Facebook παραχωρεί πληροφορίες στις εταιρείες Netflix, Spotify, Microsoft. Και πόσες άλλες περιπτώσεις έχουμε που δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα δεδομένα μας δεν είναι τόσο ασφαλή όσο πιστεύαμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.