Μήπως μισείτε να λαμβάνετε ένα μήνυμα με ένα verification code για το two factor authentication που είναι πολύ μεγάλο για να το θυμηθείτε Πλέον υπάρχουν μερικά apps που συμπληρώνουν αυτόματα τον κωδικό, αλλά υπάρχουν και μερικά που δεν το κάνουν. Είναι τα δεύτερα αυτά apps που η Google έχει σαν σκοπό να βάλει σε τάξη, με ένα νέο feature που αυτόματα θα συμπληρώνει κωδικούς επαλήθευσης με τη χρήση του Autofill συστήματος της Google.

Το σύστημα Two factor authentication απαιτεί από εσένα να έχεις το τηλέφωνό σου κοντά όταν πας να εισέλθεις σε ένα app. Όταν πληκτρολογείς τα στοιχεία σου, λαμβάνεις ένα μήνυμα με τον προαναφερθέντα κωδικό επιβεβαίωσης. Η Google αναφέρει ότι το 2FA μπλοκάρει το 100%  των αυτοματοποιημένων bots και το 96% των phising attacks. Συνολικά, βοηθάει στην πρόληψη του 76% των στοχευμένων επιθέσεων. Με λίγα λόγια είναι κάτι, που θα πρέπει να χρησιμοποιείς.

Για να μην κουράζεσαι προσπαθώντας να τους θυμηθείς, μπορείς να κάνεις το εξής. Πρώτον η συσκευή θα πρέπει να τρέχει τουλάχιστον τα Google Play Services 19.2.75. Πήγαινε στο Settings > Google > Verification autofill και κάνε toggle για να το ενεργοποιήσεις. Θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων όμως ενεργοποιημένη και μια άλλη ρύθμιση – Settings > System > Languages > Advanced > Auto-fill service.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.