Ένα από τα τελευταία trends στα smartphones είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης στις οθόνες. Από τα 60Hz πήγαμε στα 90Hz και από εκεί στα 120Hz, ενώ υπάρχουν smartphones με 144Hz. Τι παίζει όμως με τα panels? Ένα OLED είναι πιο ακριβό από ένα LCD, αλλά είναι πιο αποδοτικό και προσφέρει επιπλέον δυνατότητες. Ωστόσο, η Samsung εξηγεί γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε τις LCD οθόνες.

Η κατασκευάστρια λέει πως για νιώθεις πιο smooth την οθόνη δεν παίζει ρόλο μόνο ο ρυθμός ανανέωσης, αλλά και η γρηγορότερη δυναμική ταχύτητα απόκρισης. Επίσης, η Samsung αναφέρει ότι το image drag στις OLED οθόνες των 90Hz και 120Hz είναι 0.9mm και 0.7mm, και η ταχύτητα απόκρισης σε δυναμικές εικόνες είναι 14ms και 11ms, αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας την ανάλυση της, η Samsung αναφέρει ότι το image drag στην 90Hz OLED είναι πέντε φορές μικρότερο από αυτό στην 90Hz LCD, και ίσο με αυτό στην 120Hz LCD. Αυτό αποδεικνύει ότι τα LCD panels δεν έχουν προσφέρει ακόμη όλα όσα μπορούν, και θα κυκλοφορούν εκεί έξω για πολύ καιρό ακόμη.

Αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς σημαίνει ο ρυθμός ανανέωσης, μετρά πόσες φορές ανανεώνεται το περιεχόμενο της οθόνης μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Όσο πιο μεγάλο είναι αυτό το νούμερο τόσο πιο smooth είναι η εμπειρία. Άρα, το γεγονός ότι οι OLED με χαμηλότερο refresh rate αποδίδουν το ίδιο με τις LCD υψηλότερου ρυθμό ανανέωσης, τονίζει για μία ακόμα φορά το πόσο εξελίσσετε η τεχνολογία σε κάθε της τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.