Η Google έχει ξεκινήσει ένα κρυφό πρόγραμμα, το οποίο αναφέρει το Adweek, παρέχοντας σε επιλεγμένους ανεξάρτητους ειδησεογραφικούς οργανισμούς πρόσβαση σε μια beta πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης. Σε αντάλλαγμα, η Google ζητά ανατροφοδότηση από τους εν λόγω εκδότες, οι οποίοι αναλαμβάνουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή περιεχομένου επί 12 μήνες, συμπληρωμένη από μια μηνιαία υποτροφία.

Η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μικρούς εκδότες ειδήσεων παρέχοντας εργαλεία με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία περιεχομένου, τονίζοντας παράλληλα ότι τα εργαλεία αυτά δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τους ανθρώπινους δημοσιογράφους. Η Google δηλώνει ότι τα εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη δημιουργία υψηλής ποιότητας δημοσιογραφίας με τη χρήση πραγματικού περιεχομένου από δημόσιες πηγές δεδομένων, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι το πρόγραμμα επιδιώκει να αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι συμμετέχοντες εκδότες υποχρεούνται να δημοσιεύουν τρία άρθρα καθημερινά, ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο και μια μηνιαία εκστρατεία μάρκετινγκ. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, οι εκδότες συνοψίζουν ειδησεογραφικά άρθρα που προέρχονται από σχετικούς ιστότοπους, τα οποία στη συνέχεια ελέγχονται από ανθρώπους συντάκτες για την ακρίβεια τους πριν από τη δημοσίευση.

Έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την πιθανή παραπληροφόρηση και τον αντίκτυπο του περιεχομένου που παράγεται με τεχνητή νοημοσύνη στη δημοσιογραφική ακεραιότητα, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι το εν λόγω περιεχόμενο θα μπορούσε να εκτρέψει το αναγνωστικό κοινό από τις αρχικές πηγές. Παρά τον εξορθολογισμό της δημιουργίας περιεχομένου για τους εκδότες που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους, υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με τις επιπτώσεις του προγράμματος της Google στη διάδοση των ειδήσεων και το ρόλο των ανθρώπινων δημοσιογράφων στη διασφάλιση της ακρίβειας και της αξιοπιστίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.