Το τελευταίο διάστημα μας έχει προβληματίσει έντονα σαν ομάδα, εδώ στο techmaniacs.gr το γεγονός ότι μας ζητούν να εκδώσουμε βεβαιώσεις κυριότητας αριθμού κινητής, αυτές δηλαδή που ζητούν οι τράπεζες και πιστοποιούν ότι ο αριθμός ανήκει σε εσένα. Είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί και ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες των παρόχων.

Δεν είναι μόνο οι βεβαιώσεις. Πολλοί θεωρούν ότι είμαστε για κάποιον λόγο η Vodafone ή η Cosmote, ή ότι τα μηνύματα τα διαβάζουν οι πάροχοι. Δες ένα χαρακτηριστικό σχόλιο που είδαμε σε πρόσφατο άρθρο και μας προβλημάτισε έντονα. Ο χρήστης περιμένει να τον καλέσουμε για να μεταφέρει το κινητό του και το σταθερό του στη Vodafone.

Ας δούμε και αυτήν την εικόνα σε πρόσφατο άρθρο πως να βγάλεις βεβαίωση κινητής στη Cosmote. Πλήθος σχολίων που ζητούν βεβαιώσεις από εμάς.

 

Δεν γράφουμε αυτό το άρθρο για να επιπλήξουμε τα εν λόγω άτομα δημοσίως, δεν είναι καθόλου κακό να μην γνωρίζεις, να μην έχεις επαφή με τον τεχνολογία. Ανέθεσε σε κάποιο δικό σου άτομο να διαχειριστεί τις υποθέσεις σου για να μην πέσεις θύμα επιτήδειων. Που δεν θα διστάσουν να ενεργοποιήσουν πακέτα σταθερής ή κινητής και να σε δεσμεύσουν σε συμβόλαια που δεν χρειάζεσαι για να πάρουν την προμήθεια, που δεν θα διστάσουν να βάλουν χέρι στα χρήματά σου που με τόσο κόπο απέκτησες.

Κλείνοντας, δεν έχουμε απολύτως καμιά πρόσβαση σε στοιχεία συνδρομητών στους παρόχους κινητής και σταθερής. Είμαστε απλά μια ενημερωτική ιστοσελίδα. Δεν μπορούμε να εκδώσουμε βεβαιώσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε φορητότητες αριθμών. 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θέλω το TechManiacs να φτιάξει το σήμα του κινητού μου! Επίσης θέλω FTTH εκεί που δεν πιάνει ούτε vdsl. Θέλω μεζονέτα με κήπο, θέλω, θέλω, θέλω αλλά βαριέμαι να ψάχνω στο διαδίκτυο πως γίνεται οπότε παίρνω τηλέφωνο τον χ, ψ για να του ζαλίσω το κεφάλι και ζητώ τα πάντα από όποιον βρω, άσχετα αν είναι δουλειά του.
  Τι;; Όχι;;; αφού τόσα χρόνια κάπως έτσι δουλεύουν τα πράγματα στην Ελλάδα!!

 2. Καλησπέρα θα ήθελα μια βοηθα με τη έκδοση του αριθμού μου για πιστωτική. Στείλε μου στο μέιλ 6949104388

 3. Θα ήθελα μια επιταγή επιδότησης να πάρω ένα νέο κινητό, γιατί η μπαταρία πλέον δεν κρατάει όλη μέρα. Αν μπορούσατε να μου δώσετε για 1500 ευρώ, θα ήταν τέλεια.

 4. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ζητήσω μια βεβαίωση κυριότητας για τους γονείς μου.

 5. Είστε ένα πολύ ενημερωμένο και αξιόπιστο site. Στεναχωριέμαι όμως, διαβάζοντας την λέξη “επιτήδειοι”. Δηλαδή, όλοι όσοι δουλεύουν στις τηλεπικοινωνίες, είτε από επιλογή είτε από ανάγκη, είναι “επιτήδεια” αρπακτικά που νοιάζονται μόνο να εξαπατήσουν ;;; Οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας, δεν είναι η εταιρεία προφανώς.
  Όπως σε όλα τα επαγγέλματα εκεί έξω, υπάρχουν “οι καλοί και οι κακοί”. Δεν μπορείς να γενικεύεις μια κατάσταση.
  Να δούμε και την άλλη πλευρά. Τα 3ης ηλικίας άτομα, που τα έχουν αφήσει στα χωριά , χωρις σταθερό τηλέφωνο, με ένα καρτοκινητο μονάχα. Είναι “επιτήδειος” κάποιος που θα του πει : ” κάνε ένα καρτοσυμβολαιο με 15€/μήνα, να είσαι ασφαλής; “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.