Ο Γερμανός Stefas Thomas, προγραμματιστής που έμενε στο San Francisco είχε μόλις δυο ευκαιρίες να θυμηθεί το password 10 ετών που είχε ρυθμίσει για την αποθήκευση Bitcoin.

Πιο συγκεκριμένα, το 2011, ο Thomas ανέβασε στο Youtube video με τίτλο Τι είναι το Bitcoin. Το βίντεο διάρκειας πάνω από ένα λεπτό, είχε γίνει για έναν χρήστη στην Ελβετία που του το ζήτησε και ο οποίος κατέβαλε σε Bitcoin την πληρωμή του.

bitcoin

Πιο συγκεκριμένα, του δόθηκαν 7.002 Bitcoins, τα οποία άξιζαν μόλις 2 δολάρια το καθένα. Όμως αυτά τα Bitcoins στη συνέχεια απογειώθηκαν σε αξία, με το κάθε ένα να φθάνει να στοιχίζει 34.500 δολάρια, κάνοντας το υπόλοιπο να φθάνει τα 241.569.000 δολάρια.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν μπορούσε να θυμηθεί το password του κρυπτογραφημένου IronKey hard drive όπου είχε τα Bitcoin. Αν και ο ίδιος το είχε γράψει σε χαρτί, το είχε χάσει. Φυσικά, δεν επρόκειτο για έναν κοινό σκληρό δίσκο. Αντίθετα είχε μόλις 10 προσπάθειες σε διαφορετική περίπτωση αυτός κλείδωνε οριστικά. Και ήδη χρησιμοποίησε τις οχτώ χωρίς καμιά απολύτως επιτυχία. Του έχουν μείνει μόλις 2 προσπάθειες.

Δυστυχώς, το όλο θέμα επηρέασε σημαντικά την ψυχική του υγεία, οδηγώντας τον μάλιστα μέχρι στη κατάθλιψη. Τελικά, κλείδωσε τον δίσκο σε μια ασφαλή εγκατάσταση όπως αναφέρει, φθάνοντας στο σημείο να το αφήσει στο παρελθόν για την ψυχική του υγεία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.