Το notification shade του Android λαμβάνει σημαντική προσοχή το τελευταίο διάστημα, σε αυτήν την πρώτη Android 11 Developer Preview. Ένα κρυμμένο feature στην πρώτη αυτή έκδοση του Android 11 που κυκλοφόρησε, δείχνει πως διαχωρίζονται τα quick settings από τα app notifications στα δικά τους ξεχωριστά μενού.

Στις συσκευές που τρέχουν το Android 10 ή κάποια νεότερη έκδοση, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν ένα swipe down για την πρόσβαση στην πρώτη σειρά των quick settings και δυο φορές για να δουν το πλήρες quick settings menu (μπορείς επίσης να κάνεις swipe down μια φορά με δυο δάχτυλα. Με αυτό το κρυφό feature (αυτή τη στιγμή απουσιάζει το toggle) στο Android 11, αυτά τα panels είναι προσβάσιμα μέσω touch gestures που βρίσκονται στη κάθε πλευρά της οθόνης.

Στο video που υπάρχει ακριβώς από κάτω, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει μια άσπρη κάθετη γραμμή στη status bar. Το swipe down από την αριστερή πλευρά της γραμμής αποκαλύπτει την τυπική σειρά των app notifications, ενώ το τράβηγμα προς τα κάτω από την δεξιά πλευρά της οθόνης, δίνει πρόσβαση στο πλήρες quick settings menu, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο swiping.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.