Περίμενα να έχει τσιμπημένη τιμή, αλλά όχι να κοστίζει τόσο πολύ. Όχι, το νούμερο που θα διαβάσετε σε λίγο δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, αλλά το ανακοίνωσε η εταιρεία και είναι τιμή του Sony Xperia 1 II.
Πριν μοιράσω εγκεφαλικά να πω τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά. Το Sony Xperia 1 II έχει 6,5 ιντσών 4K OLED οθόνη με 90Hz ρυθμό ανανέωσης, 21:9 αναλογία, 643ppi πυκνότητα, προστασία Gorilla Glass 6, forehead και chin.
Ο επεξεργαστής του smartphone είναι ο Snapdragon 865 χρονισμένος στα 2.84GHz, μαζί πάνε πακέτο 8GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικός χώρος, και 4.000mAh μπαταρία που υποστηρίζει 21W γρήγορη και 15W ασύρματη φόρτιση.
Οι κάμερες του Sony Xperia 1 II είναι τέσσερις, μία 12MP ultra wide με διάφραγμα f/2.2 Dual PDAF, μία 12MP ευρυγώνια με με διάφραγμα f/1.7 Dual PDAF OIS, ένας 12MP τηλεφακός με διάφραγμα f/2.4 PDAF OIS, και ένας αισθητήρας βάθους 3D iToF. Οι κάμερες έχουν κάποια καλούδια των Alpha της εταιρείας, ενώ η selfie είναι μία απλή 8MP κάμερα.
Το smartphone τρέχει Android 10, υποστηρίζει 5G sub-6GHz, έχει θύρα ακουστικών, dual stereo ηχεία, και πιστοποίηση IP65/68. Αυτά λοιπόν που διάβασες η Sony τα πουλάει 1.200 δολάρια, αλλά με προπαραγγελία σου κάνει δώρο τα WF-1000XM3 που κοστίζουν 230 δολάρια. Το τηλέφωνο θα είναι διαθέσιμο 24 Ιουλίου, και δεν ξέρουμε σε ποιες αγορές θα κυκλοφορήσει.