Υπήρχαν πολλές διαρροές σχετικά με έναν αισθητήρα που ονομάζεται “Sony IMX800”, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν τεράστιος και επρόκειτο να τον δούμε σε πολλές ναυαρχίδες. Φαίνεται ότι υπήρξε κάποια σύγχυση, οπότε ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Ο πραγματικός IMX800 έκανε το ντεμπούτο του με τη σειρά Honor 70. Η ανάλυση είναι ασυνήθιστη – 54MP, ή πιο συγκεκριμένα 8.768 x 6.144 px. Με υποστήριξη για binning 4-to-1 pixel, τα περισσότερα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν αυτόν τον αισθητήρα πιθανότατα θα έχουν ανάλυση 13.5MP ή 12MP, από προεπιλογή.

Όσον αφορά το μέγεθος, ο Sony IMX800 έχει 1/1.49″ optical format. Δεν είναι τόσο τεράστιος, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλος ακόμη και μεταξύ των αισθητήρων που βλέπουμε σε ναυαρχίδες, όπως το Honor Magic 4 Pro που έχει αισθητήρα 1/1.56”.

Το σημαντικότερο είναι ότι έχει το ίδιο μέγεθος εικονοστοιχείων 1.0 μm, το οποίο φτάνει στα 2.0 μm με ενεργοποιημένο το binning. Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια, ειδικά σε μια εποχή που πολλοί αισθητήρες έχουν πέσει κάτω από το 1.0 μm, ειδικά αυτοί με υψηλότερη ανάλυση.

Τα Honor 70 είναι τα πρώτα τηλέφωνα με τον νέο Sony IMX800, αλλά ο αισθητήρας πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί σε αρκετά κάμερα-focused smartphones, από αρκετούς κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.