Μπορεί να ανακοινώθηκε μόλις ο Snapdragon 8 Gen 3, όμως η Qualcomm έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό του Snapdragon 8 Gen 4. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Snapdragon 8 Gen 4 θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις και θα έρθει μέσα στο 2024. Θα έχουμε μετάβαση από τα 4nm στα 3nm, με τους νέους Oryon πυρήνες. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις της CPU. Μαζί θα δούμε και την Adreno 830 GPU, που θα έχει μεγάλη αύξηση επιδόσεων.

Σύμφωνα με τον Revengus, έναν πολύ αξιόπιστο tipster, οι πρώτες υλοποιήσεις του Snapdragon 8 Gen 4, κατάφεραν να σκοράρουν 7200 πόντους στο 3DMark Wild Life Extreme. Σε αυτό το benchmark, η GPU πιέζεται στα όριά της και δοκιμάζονται εκτός από τις επιδόσεις και η θερμική συμπεριφορά, αλλά και η κατανάλωση. Σύμφωνα με τον Revengus, ο Snapdragon 8 Gen 4 ήδη αποδίδει 10% καλύτερα από τον Apple M2 στις μετρήσεις της GPU.

Δυστυχώς δεν δόθηκε κάποιο screenshot για την απόδειξη των λεγόμενων, όμως μαθαίνουμε πως η σύγκριση έγινε με την έκδοση του Apple M2, που έχει 8πύρηνη GPU και όχι με την έκδοση που έχει 10 πυρήνες στην GPU. Από την άλλη ο Snapdragon 8 Gen 4 είναι σε αρχικά στάδια ανάπτυξης και έχει ακόμα τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Δεν είναι όμως μόνο τα γραφικά που μετράνε, καθώς ο Snapdragon 8 Gen 4 πέρασε και από το Geekbench v6, πετυχαίνοντας 2800 πόντους στο single core και 10.000 πόντους στο multicore. Άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα και αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με τον νέο Snapdragon 8 Gen 3.

Όπως είπαμε όμως, είναι σε πολύ αρχικά στάδια η ανάπτυξη του επόμενου chipset της Qualcomm, που θα μπει στις μεθεπόμενες ναυαρχίδες. Αυτό που δεν λέει η πληροφορία είναι η θερμική συμπεριφορά, που αν δεν είναι καλή, θα φέρει μείωση στις επιδόσεις. Ας ελπίσουμε πως είναι καλή και πως θα φέρει τεράστια αύξηση επιδόσεων στις συσκευές που θα τον ενσωματώνουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.