Η Qualcomm θα ανακοινώσει τον Snapdragon 8 Gen 3 σε ένα μήνα περίπου και όπως συνήθως τα πρώτα benchmarks από τον επεξεργαστή έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Αυτή τη φορά έχουμε το ASUS ROG Phone 8 να περνάει από το Geekbench και σαν gaming smartphone, φοράει την έξτρα ψύξη που έρχεται μαζί με την συσκευή. Σε σύγκριση με αυτό, το iPhone 15 Pro Max έχει σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα στο single core και λίγο καλύτερα στο multicore. Βέβαια το ROG Phone 8 είναι μια συσκευή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και μέχρι την ανακοίνωση θα έχει αλλαγές που ίσως εκτοξεύσουν τις επιδόσεις.

Με βάση τα τωρινά αποτελέσματα, ο Snapdragon 8 Gen 3 δεν μπορεί να ξεπεράσει τον A17 Pro, παρά την έξτρα ψύξη, αν και το αποτέλεσμα στο multicore είναι πάρα πολύ κοντά. Συγκεκριμένα, o A17 Pro καταφέρνει να σκοράρει 2914 στο signle core και 7199 στο multicore. Ο Snapdragon του ROG Phone, κατάφερε να σκοράρει 2213 στο single core και 7048 στο multicore.

Από την άλλη έχουμε δει και σκορ του Snapdragon 8 Gen 3 στο Samsung Galaxy S24 Ultra, που ξεπερνούσε τα σκορ του iPhone, οπότε μένει να δούμε ποιο από τα δύο σκορ που διέρρευσαν είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Από την άλλη, τα iPhone 15 Pro Max έρχονται με προβλήματα θερμοκρασιών, που οδηγούν σε throttling, οπότε ίσως δούμε την Apple να κυκλοφορεί update που θα ρίξει τις επιδόσεις, για χάρη των πιο καλών θερμοκρασιών.

Φυσικά, περιμένουμε τα Galaxy S24 Ultra και ASUS ROG Phone 8, θα ανακοινωθούν μετά τα Χριστούγεννα, οπότε πολλά μπορεί να αλλάξουν στα αποτελέσματα, όσο το λογισμικό φτάνει στην τελική του μορφή.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε, πως το Galaxy S24 Ultra θα έρθει με τον Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, που θα είναι ελαφρώς υπερχρονισμένος, οπότε και θα έχει λίγο μεγαλύτερες επιδόσεις, από τον τυπικό SD 8 Gen 3.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.