Η Qualcomm τα τελευταία χρόνια μας δίνει τα καλύτερα SoCs της αγοράς, στο στρατόπεδο του Android, ακόμα και όταν δεν είναι τόσο καλά όσο θα θέλαμε, όπως ο Snapdragon 888. Σήμερα όμως έχουμε το πρώτο benchmark του Snapdragon 8 Gen 3, που είναι το επερχόμενο chip για ναυαρχίδες, της εταιρίας. Μπορεί να απέχουμε αρκετούς μήνες από την πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει με τον εν λόγω επεξεργαστή, όμως τα αποτελέσματα που έδωσε στο Geekbench είναι πολλά υποσχόμενα για μια υλοποίηση σε αρχικά στάδια σχεδιασμού.

Η πηγή του benchmark είναι ο διάσημος Digital Chat Station, που μας έχει δώσει πολύ αξιόπιστες πληροφορίες στο παρελθόν. Μάλιστα το Geekbench είναι στην έκδοση 5, που δίνει λίγο χαμηλότερα αποτελέσματα από την νεότερη, 6η έκδοση του. Η συσκευή που έχει τον Snapdaragon 8 Gen 3 και έτρεξε το benchmark, είναι το Nubia NX769J, που πιθανότατα είναι το REDMAGIC 9.

Αν και το όνομα της συσκευής μπορεί να αλλάξει εύκολα για να μην αποκαλυφθεί η συσκευή στα benchmarks, δύσκολα αλλάζεις το όνομα του επεξεργαστή. Όπως και να έχει, μας έδωσε ένα πολύ δυνατό σκορ, που όσο η συσκευή πλησιάζει προς την κυκλοφορία της, θα φτάσει στις μέγιστες επιδόσεις.

Snapdragon 8 Gen 3 Nubia Geekbench

Η συσκευή φαίνεται να τρέχει Android 14, που ακόμα είναι και αυτό σε beta κατάσταση. Σύμφωνα με την καταγραφή του Geekbench, έχουμε έναν prime πυρήνα, χρονισμένο στα 3.19GHz, πιθανότατα Cortex-X4. Μαζί του έχουμε άλλους 5 performance Cortex-A720 πυρήνες στα 2.96GHz και τέλος έχουμε 2 efficiency Cortex-A520 πυρήνες, για χαμηλή κατανάλωση σε πιο βασικές εφαρμογές, χρονισμένους στα 2.27GHz.

Ο Digital Chat Station αναφέρει πως αυτή είναι η standard έκδοση του Snapdragon 8 Gen 3, υπονοώντας πως θα υπάρχει και μια special έκδοση. Εικάζουμε πως θα είναι ο Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, που θα είναι ελαφρώς υπερχρονισμένος.

Renders του iPhone 15 Pro δείχνουν πως το Titan Gray θα αντικαταστήσει ένα αγαπημένο χρώμα

Το αποτέλεσμα που έδωσε, είναι 1596 στο single core και 5977 στο multicore, που είναι υψηλότερα από τον Snapdragon 8 Gen 2, όμως μέχρι την ανακοίνωση του κάπου στον Οκτώβρη με Νοέμβρη και την πρώτη συσκευή που θα τον φοράει, θα δούμε σημαντική αύξηση στις επιδόσεις.

Η φετινή σεζόν φαίνεται πως θα είναι πολύ δυνατή για το στρατόπεδο του Android!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.