Ο Snapdragon 8 Gen 2 ήταν μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν, λύνοντας πολλά από τα προβλήματα και τις παθογένειες των προκάτοχών του. Σήμερα έχουμε πληροφορίες για τον Snapdragon 8 Gen 3, από μια αρκετά αξιόπιστη πηγή με καλό ιστορικό πληροφοριών μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την πηγή, θα έχουμε νέα αρχιτεκτονική, αλλά και μεγάλη διαφορά στους χρονισμούς, που θα φέρει μεγάλη άνοδο στις επιδόσεις.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα έχει έναν Cortex-X4 για τον βασικό του πυρήνα, που θα προσφέρει τις πολύ υψηλές επιδόσεις όταν απαιτείται. Αυτός ο πυρήνας θα τρέχει στα 3.7GHz, που είναι σημαντική διαφορά σε σχέση με τα 3.2GHz του Gen 2. Μαζί θα έχει άλλους 5 performance πυρήνες ( ο 8 Gen 2 είχε 3), μαζί με 2 πυρήνες για αυτονομία ( ο Gen 2 είχε 4). Έτσι βλέπουμε τεράστια στροφή προς του πυρήνες που θα προσφέρουν υψηλές επιδόσεις, που είναι και το ζητούμενο, αρκεί να μην είναι πεινασμένη για μπαταρία.

Σύμφωνα με τον Digital Chat Station, ο κωδικός μοντέλου είναι ο SM8650 και θα έχει μια Adreno 750 για GPU. Πιθανότατα η TSMC θα κατασκευάσει τους επεξεργαστές και αυτή τη φορά, με την λιθογραφία να είναι και πάλι στα 4nm, για τα οποία η κατασκευάστρια εταιρία έχει ήδη τον εξοπλισμό. Τα nodes αλλάζουν από N4 σε N4P, που σημαίνει πως θα έχουμε βελτίωση στην διαχείριση ενέργειας.

Ο λόγος που η TSMC δεν πηγαίνει πως τα 3nm, είναι γιατί N4P nodes παραμένουν πολύ καλά και με ακόμα καλύτερη αυτονομία από τα N4, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν πιο οικονομικά. Αυτό γιατί τα εργοστάσια της Ταϊβάν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή στο 100%, όταν οι τελευταίες δοκιμές των chips ολοκληρωθούν.

Έτσι, περιμένουμε μεγάλη άνοδο στις επιδόσεις των επόμενων ναυαρχίδων η οποία θα είναι σε όλους τους τομείς. Μένει να δούμε αν ο Snadragon 8 Gen 3 θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον Apple A17 Bionic, που θα κατασκευάζεται στα 3nm, με ότι σημαίνει αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.