Η Qualcomm δημιούργησε τη σειρά 7XXG για προσφέρει gaming επιδόσεις σε mid-range κινητά. Το πιο πρόσφατο μοντέλο, ο Snapdragon 730G, αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλής στα mid-range τηλέφωνα και έχει χρησιμοποιηθεί σε αξιόλογα smartphone – βλέπε Pixel 4a, Poco X2, και Mi Note 10 Pro. Τώρα, η εταιρεία παρουσίασε τον νεότερο και καλύτερο Snapdragon 732G.

Ο Snapdragon 732G είναι χτισμένος στην ίδια 8nm διαδικασία με τον προκάτοχο του, αλλά έχει υψηλότερο χρονισμό. Οι δύο κύριοι Kryo 470 “χτυπάνε” στα 2.3GHz – 0.1GHz πάνω – και την ίδια στιγμή η Adreno 618 έχει ανέβει κατά 15% σε επιδόσεις.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Snapdragon 732G παραμένουν πάνω κάτω τα ίδια με το προηγούμενο μοντέλο. Έχουμε το LTE modem X15, υποστήριξη Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.1, aptX Adaptive, True Wireless Stereo Plus, και Quick Charge 4+.

Το Snapdragon Elite Gaming ενεργοποιεί το HDR rendering και το Game Jank Reducer, ενώ την ίδια στιμή ο Snapdragon 732G υποστηρίζει Vulkan 1.1. Επίσης, ο AI accelerator προσφέρει επιδόσεις μέχρι 3.6 TOPS.

Η built-in ISP βοηθά στην εγγραφή 4K βίντεο στα 30fps και υποστηρίζει HDR10 και HLG για υψηλού δυναμικού εύρους βίντεο. Επιπλέον, μπορεί να συμπιέζει φωτογραφίες με HEIF format.

Το πρώτο smartphone με τον Snadragon 732G θα είναι το Poco X3, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.