Η Qualcomm ανακοίνωσε τρία νέα chipsets σήμερα, προσφέροντας Wi-Fi 6  και εξαιρετικές δυνατότητες ως προς την φωτογραφία και τις επιδόσεις. Οι επεξεργαστές αυτοί θα είναι ο Snadragon 720G, Snapdragon 662 και Snapdragon 460. Τα δυο πρώτα αποτελούν εκδοχές του Snapdragon 730G και Snapdragon 665 αντίστοιχα. Αλλά είναι ο Snapdragon 460 ο οποίος κλέβει την παράσταση. Είναι η πρώτη φορά που η Qualcomm φέρνει performance πυρήνες στους επεξεργαστές της σειράς 400 series. Αυτό γίνεται συγκεκριμένα με τον Snapdragon 460, που χρησιμοποιεί τέσσερις Cortex A73 πυρήνες μαζί με άλλους τέσσερις Cortex A53 πυρήνες.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή οι επεξεργαστές της σειράς Snapdragon 400 απευθύνονται σε low end συσκευές. Η οικογένεια των chipsets αυτών προορίζεται για συσκευές με κόστος κάτω από 200 δολάρια, όπως τα Moto G6, Nokia 4.2, Redmi 8, 8A, Alcatel 3 και σε άλλου τέτοιου είδους τηλέφωνα. Με την εισαγωγή πιο ισχυρών πυρήνων CPU στην οικογένεια Snapdragon 400, ο Snapdragon 460 ανοίγει το δρόμο ύπαρξης συσκευών κάτω από τα 200 δολάρια, με επιδόσεις που μέχρι πριν δεν ήταν εφικτές.

Συγκεκριμένα όταν θα πλοηγείσαι εντός των μενού του συστήματος, ή κατά τη διάρκεια της φόρτωσης εφαρμογών ή σερφαρίσματος στο web, θα διαπιστώσεις τη διαφορά. Στη θεωρία, η Qualcomm υπόσχεται 70% αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με τον Snapdragon 450. Επιπλέον, ο Snapdragon 460 προσφέρει την Adreno 610GPU, που μεταφράζεται σε αύξηση των επιδόσεων κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Βασίζεται στην παραγωγική διαδικασία των 11nm και όχι στη 12nm του Snapdragon 450.

Δεν γνωρίζουμε αν η Mediatek έχει μια απάντηση σε αυτόν τον επεξεργαστή. Το μόνο αρνητικό του συγκεκριμένου επεξεργαστή είναι ότι αναμένεται να καταφθάσει σε συσκευές προς το τέλος του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.