Η λειτουργία δυναμικού θέματος του Material You είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Android 12 και επιτρέπει στο OS να αλλάξει τα χρώματα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές και σε όλο το σύστημα με βάση την τρέχουσα ταπετσαρία σας. Ωστόσο, δεν είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, και εδώ είναι που έρχεται να παίξει τον ρόλο της η εφαρμογή Repainter.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα σε beta, η πρώτη σταθερή έκδοση του app είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play Store. Σε αντίθεση με το Android 12 που δημιουργεί χρωματική παλέτα με βάση την ταπετσαρία, η εφαρμογή επιτρέπει να επιλέξετε χρώματα εκτός της τρέχουσας ταπετσαρίας και να αλλάξετε επιλογές όπως η φωτεινότητα και η απόχρωση.

Οι αρχικές δοκιμαστικές εκδόσεις του Repainter χρησιμοποιούσαν ένα κενό στο Fabricated Overlay API που επέτρεπε στις εφαρμογές να εφαρμόζουν προσαρμοσμένες επικαλύψεις χρωμάτων χωρίς την ανάγκη root. Ωστόσο, αυτό επιδιορθώθηκε αργότερα στο Android 12L Beta 1 και στην ενημέρωση ασφαλείας Ιανουαρίου 2022 για το Android 12.

Η τρέχουσα περιγραφή της εφαρμογής στο Play Store λέει ότι η πρόσβαση χωρίς root εξακολουθεί να υποστηρίζεται για συσκευές με την ενημέρωση Δεκεμβρίου 2021 ή παλαιότερη, αλλά για οτιδήποτε νεότερο, θα χρειαστείτε πλήρη πρόσβαση root. Επίσης, το app υποστηρίζει πλήρως τα Samsung One UI, OxygenOS, Asus ZenUI, και Sony.

Ωστόσο, o Repainter αλλάζει μόνο τις εφαρμογές τρίτων στα MIUI και Funtouch OS, με το σύστημα να παραμένει ανέπαφο. Υπάρχουν επίσης ορισμένες προειδοποιήσεις ανάλογα με κάθε Android skin — Οι συσκευές Galaxy πρέπει να επανεκκινηθούν πλήρως για να εφαρμοστούν οι αλλαγές και οι συσκευές Pixel μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο προσαρμοσμένα χρώματα.

Το app είναι διαθέσιμο στο Play Store και κοστίζει 5.49€.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.