Ο Joel Ortiz, ένας 20χρονος μαθητής δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια. Ο Ortiz έκλεψε περισσότερα από 5 εκατομμύρια σε κρυπτονομίσματα, με το hijacking των τηλεφωνικών αριθμών από περισσότερους από 40 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα reports, ο Ortiz είναι ο πρώτος ο οποίος καταδικάζεται για SIM swapping, όπου οι hijackers βασικά ξεγελούν τους παρόχους και μετακινούν τις υπηρεσίες στον έλεγχό τους. Μόλις αποκτήσουν έλεγχο των τηλεφωνικών αριθμών, ελέγχουν όλους τους λογαριασμούς στους οποίους οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι συνδεδεμένοι, όπως στις περιπτώσεις των two-factor authentication συστημάτων. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη έχει απονεμηθεί. Και αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινότητα, ανέφερε η αστυνομία που χειρίζονταν την υπόθεση του Ortiz.

Ο Ortiz είναι ένας μόνο από τους hackers που συνελήφθησαν για hijacking τηλεφωνικών αριθμών προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς social media, emails και online Bitcoin wallets. Ωστόσο αυτός, είναι ο πρώτος που καταδικάζεται και σύμφωνα με τις αρχές της Καλιφόρνια, στέλνεται το σωστό μήνυμα στην υπόλοιπη κοινότητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.