Μετά από πολλές προσπάθειες τα κατάφεραν και δημιούργησαν το πρώτο official build του Nintendo 3DS emulator για Android, που ονομάζεται Citra. Το app είναι δωρεάν, αλλά αν πληρώσεις 5,49€ ξεκλειδώνεις dark mode και περισσότερες επιλογές  texture filtering.

Ο Citra υποστηρίζει amiibo, motion controls, μικρόφωνο, κάμερα, και gamepad. Επίσης, είναι απλά ένας emulator, άρα δεν περιέχει μέσα κανένα παιχνίδι. Για να παίζεις τα παιχνίδια του Nintendo 3DS πρέπει να έχεις τις ROMs και να τις αποθηκεύσεις στο smartphone.

Η ομάδα του Citra προτείνει να μην δοκιμάσεις τον emulator σε smartphone που έχει επεξεργαστή κατώτερο από τον Snapdragon 835, αν και παίζουν μεγάλο ρόλο οι drivers της GPU. Το XDA Developers λέει ότι τα τηλέφωνα με Snapdragon τρέχουν καλύτερα τον emulator από ότι αυτά που έχουν Exynos ή Kirin.

Επίσης, το smartphone πρέπει να τρέχει τουλάχιστον Android 8.0 Oreo και να υποστηρίζει OpenGL ES 3.2, αλλιώς παίζει να υπάρχουν θέματα με τα γραφικά. Αν έχεις καμία ROM και θες να δοκιμάσεις τον Citra κατέβασε τον δωρεάν από το Play Store.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.