Σε μια άκρως πρωτοποριακή επιστημονική προσπάθεια, ερευνητές δημιούργησαν τον πρώτο 3D εκτυπωμένο εγκεφαλικό ιστό στον κόσμο που συμπεριφέρεται όπως ένας φυσικός εγκεφαλικός ιστός.

3d printedΣτην ουσία γράφθηκε ιστορία, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη προηγμένων λύσεων για νευρολογικές και νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τα ερευνητικά προγράμματα των επιστημόνων που επικεντρώνονται ειδικά σε θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα νευρολογικών και νευροαναπτυξιακών διαταραχών, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό μοντέλο που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς επικοινωνούν τα εγκεφαλικά κύτταρα και τα τμήματα του εγκεφάλου στον άνθρωπο”, δήλωσε ο Su-Chun Zhang, καθηγητής νευροεπιστήμης και νευρολογίας στο Κέντρο Waisman του UW-Madison, σύμφωνα με το Neuroscience.

Οι νευρώνες επικοινωνούσαν μεταξύ τους, έστελναν σήματα και αλληλεπιδρούσαν μέσω νευροδιαβιβαστών, σχηματίζοντας ακόμη και κατάλληλα δίκτυα με κύτταρα υποστήριξης που προστέθηκαν στον εκτυπωμένο ιστό.

Εκτυπώσαμε τον εγκεφαλικό φλοιό και το ραβδωτό σώμα και αυτό που βρήκαμε ήταν αρκετά εντυπωσιακό. Ακόμα και όταν εκτυπώσαμε διαφορετικά κύτταρα που ανήκαν σε διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, εξακολουθούσαν να είναι σε θέση να συνομιλούν μεταξύ τους με έναν πολύ ιδιαίτερο και συγκεκριμένο τρόπο, τόνισαν η επιστημονική ομάδα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.