Ο Opera, ο δημοφιλής browser για το Android, λαμβάνει μια σημαντική αναβάθμιση στο Android. Πολλές από τις αλλαγές είναι μικρές βελτιώσεις αλλά υπάρχουν δυο πολύ σημαντικές προσθήκες. Η μία είναι το νέο reader mode και η δεύτερη το παραμετροποιήσιμο address bar action button. Ο Opera για Android είχε προηγουμένως και ένα reader mode, αλλά με την τελευταία και πιο πρόσφατη αναβάθμιση, θα είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσετε στο περιεχόμενο που θέλετε. Το update στο reader mode βασίστηκε στο feedback των χρηστών.

Με άλλα λόγια, η Opera πρόσθεσε γενική υποστήριξη για το reader mode, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω toggle στην address bar. Θυμηθείτε ότι αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε σελίδες που μπορούν να μετατραπούν σε απλοποιημένο format. Στη συνέχεια έχουμε το reload button στην address bar, που έχει μετακινηθεί στο three-points menu. Αν δεν σε ενδιαφέρει το νέο reader mode, μπορείς να αλλάξεις την θέση του reload button ή να μεταβείς στο Settings – Appearance και να επιλέξεις ποια ενέργεια θέλεις να βάλεις στην address bar για γρήγορη πρόσβαση.

 

Τέλος, η νέα έκδοση του Opera, αλλάζει και τον τρόπο που τα κλειστά tabs γίνονται restored. Ξεκινώντας από αυτήν την έκδοση του app, τα closed tabs θα εμφανιστούν σε χρονολογική λίστα, επιτρέποντας τους χρήστες να βρουν και να κάνουν restore τα tabs που θέλουν. Προηγουμένως, οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν restore το τελευταίο κλειστό tab, αλλά μπορούσες να επαναλάβεις την διαδικασία πολλές φορές για το restore των παλαιότερων tabs. Μπορείς να τον κατεβάσεις από το Google Play. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.