Ο Opera GX μετά την τελευταία αναβάθμιση προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή των χρηστών του, όμως δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Πρόσθεσε ένα popup κατά την φόρτωσή του που κοψοχόλιασε όσους χρήστες είχαν ανοιχτά τα ηχεία τους. Φυσικά αρκετοί έτρεξαν στα κοινωνικά δίκτυα να κατακρίνουν την επιλογή και να δηλώσουν πως το μίσησαν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Opera υπέγραψε συμφωνία με τον κωμικό Eric Andre, με επίκεντρο το πόσο έχουν βαρεθεί οι χρήστες τον Browser τους. Μπορεί ο Opera GX να είναι βασισμένος στον Chromium, όπως και οι περισσότεροι browsers, όμως έχει κάποια έξτρα χαρακτηριστικά που μια μερίδα του κοινού αποζητά. Στην τελευταία αναβάθμιση όμως, ο browser απέκτησε ένα βίντεο στην splash screen, που παρουσιάζει τον Eric Andre να φωνάζει δυνατά OPERA GX. Οι χρήστες δεν το περίμεναν και όσοι είχαν ανοιχτά και δυνατά τα ηχεία τους, κόντεψαν να πάθουν ανακοπή.

Αυτό που το έκανε χειρότερο, είναι πως η splash screen εμφανιζόταν σε κάθε άνοιγμα του Opera GX, με τους χρήστες να περίμεναν να είναι μόνο για μια φορά. Μάλιστα δεν μπορούσε να επενεργοποιηθεί από τον χρήστη από τις ρυθμίσεις. Μετά την κατακραυγή του κόσμου, ήρθε αναβάθμιση που απενεργοποιούσε την splash screen.Ευτυχώς, γιατί με την splash screen ενεργή, ο browser χρειαζόταν παραπάνω χρόνο για να ξεκινήσει.

Ο Opera απάντησε στα σχόλια χρηστών στο Twitter, λέγοντας τους να χαλαρώσουν και πως είναι μόνο για μία ημέρα. Φυσικά οι χρήστες δεν αντέδρασαν ψύχραιμα και μπήκαν στο reddit γράφοντας σελίδες από παράπονα, δηλώνοντας πως θα επιστρέψουν στον chrome μετά από αυτό. Εσάς πως σας φάνηκε το splash screen του Opera, ειδικά όταν δεν περιμένετε να ακούσετε τόσο δυνατά το όνομα του Opera;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.