Αν είσαι κάτοχος ενός Android smartphone, πιθανόν θα γνωρίζεις ότι μετά το reboot που ακολουθεί μετά την ενημέρωση, η συσκευή χρειάζεται να ξεκλειδώσει. Αυτό επιτρέπει στις εφαρμογές να ξεκινήσουν να τρέχουν σωστά πριν ακολουθήσει το update. Αλλά ας υποθέσουμε ότι προετοιμάζεις ένα update να συμβεί το βράδυ, αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο θα παραμείνει κλειδωμένο μέχρι το επόμενο πρωί. Ως εκ τούτο, οι εφαρμογές δεν θα είναι έτοιμες να τρέξουν το πρωί και μπορεί να χάσεις σημαντικές ειδοποιήσεις.

Το XDA αναφέρει, ότι η Google εργάζεται πάνω σε ένα feature το οποίο αποκαλείται Resume on Reboot. Το τελευταίο δεν θα απαιτεί από έναν χρήστη του Android να συνδεθεί μετά την εγκατάσταση ενός OTA update. Για να το κάνει αυτό, το feature θα αποθηκεύει τις login πληροφορίες και θα τις χρησιμοποιεί για το ξεκλείδωμα της συσκευής αυτόματα μετά το update. Και αυτό, θα δώσει τη δυνατότητα στις εφαρμογές να ξεκινήσουν να λειτουργούν άμεσα.

Για να το κάνει αυτό μια συσκευή, αυτή θα πρέπει να έχει ένα programming layer που αποκαλείται IRebootEscrow. Και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όλες οι συσκευές, αλλά θα έρθει σε μερικές flagship. Η Google ήδη το δοκιμάζει στο Pixel 4.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.