Ο Chrome 86 κάνει σήμερα το επίσημο ντεμπούτο του και εκτός από τις συνήθεις βελτιώσεις φέρει ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά τα οποία αναλύονται ακριβώς από κάτω.

Ο Google Chrome μπορεί να ελέγξει αν τα passwords σου έχουν παραβιαστεί και να σε προειδοποιεί σχετικά με αυτό. Ξεκινώντας από τον Chrome 86, θα υπάρχει πλέον ένα νέο change password button στον password manager που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τα passwords τα οποία έχουν παραβιαστεί.

Από την άλλη μεριά το background tab throttling, το οποίο αρχικά ήταν να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον Chrome 85, φθάνει με αυτή τη νέα έκδοση. Τα tabs που είναι ανοιχτά στο background θα γίνονται throttled ως το μέγιστο 1% σε χρήση CPU, όταν παραμένουν ανενεργά για πέντε και άνω λεπτά. Τα tabs επιτρέπονται να ξυπνήσουν μια φορά ανά λεπτό ενώ βρίσκονται στο background. Το χαρακτηριστικό θα βελτιώσει τις επιδόσεις όταν έχεις πολλάtabs ανοιχτά την ίδια χρονική στιγμή.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Chrome 86 θα σε ειδοποιεί όταν θα πληκτρολογείς πληροφορίες σε ένα μη ασφαλές site, που δεν είναι HTTPS.  Παράλληλα στο Android έχουμε ένα νέο overflow menu, με εικονίδια για κάθε καταχώρηση, ενώ αυτό έχει διαιρεθεί και σε τέσσερα sections. Οι συντομεύσεις στο πάνω μέρος, που παρουσιάζονται με εικονίδια, έχουν ένα πιο σκοτεινό γκρι background.

Με πληροφορίες από howtogeek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.