Παρόλο που η MediaTek έριξε την tri-cluster ρύθμιση στα chipset, η Samsung φαίνεται ότι θέλει να την δοκιμάσει. Η τελευταία φήμη που κυκλοφορεί από τον Ice Universe ισχυρίζεται ότι ο νέος Exynos 9820 θα ενσωματώσει δύο από τους custom πυρήνες Mongoose M4 συνοδευόμενοι από δύο σετ μη τροποποιημένων πυρήνων ARM. Τα τρία clusters θα μπορούν να λειτουργούν σε κάθε δυνατή διαμόρφωση χάρη στην αρχιτεκτονική DynamIQ της ARM.

Η διαμόρφωση πυρήνων 2 + 2 + 4 αντιπροσωπεύει 2 πυρήνες Mongoose M4, 2 πυρήνες Cortex-A76 ή Cortex-A75 υψηλής απόδοσης και 4 πυρήνες χαμηλής ισχύος και ενεργειακής απόδοσης, Cortex-A55. Οι ταχύτητες είναι ακόμα άγνωστες, αλλά δεδομένου ότι ο Exynos 9820 θα είναι ένας επεξεργαστής ναυαρχίδας, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τους νεότερους πυρήνες Cortex-A76, οι οποίοι μπορούν θεωρητικά να φθάσουν τα 3,30GHz. Αυτό φυσικά, είναι σύμφωνα με την ARM, σε πραγματική χρήση μπορεί να είναι πιο συντηρητικοί.

Εν πάση περιπτώσει, σας προτείνουμε να παραμείνετε σκεπτικοί σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, επειδή αν ο Mongoose M4 της Samsung είναι πραγματικά ανώτερος από τους τελευταίους πυρήνες CPU υψηλής απόδοσης Cortex-A76, δεν βλέπουμε τον λόγο που η Samsung θα πήγαινε για σχεδιασμό CPU τριών cluster αντί για μόνο δύο, Mongoose M4 + Cortex-A55 δηλαδή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.